Ντράζεν Πέτροβιτς: Η ταυτότητα που σκότωσε τον «Μότσαρτ» του μπάσκετ

Κοινοποίηση:
drazen_petrovic_taftotita

Με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Ντράζεν Πέτροβιτς, έρχεται στο φως μια τρομερή σύμπτωση που συνέβη στις 7/6/1993, όταν έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας.

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που πραγματικά σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο… 28 χρόνια μετά το θάνατο του μεγάλου Ντράζεν Πέτροβιτς, ενός εκ των κορυφαίων καλαθοσφαιριστών όλων των εποχών, αξίζει να επισημάνουμε μια φοβερή σύμπτωση.

Ο «Μότσαρτ» του μπάσκετ, ο οποίος έπεσε θύμα του Μολώχ της ασφάλτου στις 7 Ιουνίου του 1993 σε αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας, έφυγε από τη ζωή την ημέρα που έληγε η ταυτότητά του, η οποία είχε εκδοθεί στις 7/6/1983 και ήταν διάρκειας 10 ετών (10 god)!

Μάλιστα, ο Ντράζεν εκείνη τη μοιραία ημέρα ταξίδευε με το αυτοκίνητο της φίλης του (μετέπειτα σύζυγος του Γερμανού ποδοσφαιριστή Όλιβερ Μπίερχοφ) επειδή φοβόταν πολύ τα αεροπλάνα! «You fly, you die» συνήθιζε να λέει. Η μοίρα του όμως, όπως αποδείχθηκε, είχε άλλα σχέδια…

drazen

Το 2007 έγινε η εισαγωγή του στο Hall of Fame της FIBA, ενώ η Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ άλλαξε την ονομασία του γηπέδου της σε «Drazen Petrovic Basketball Hall», αποσύροντας και τη φανέλα με το νούμερο 10.

Ο -κατά πολλούς- κορυφαίος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί έντονα για τον Παναθηναϊκό λίγο πριν χάσει τη ζωή του, βύθισε στο πένθος όλους εκείνους που εκτιμούσαν και ήξεραν να απολαμβάνουν μία θεσπέσια μπασκετική συναυλία, με το «Γιο του Διαβόλου» να βρίσκεται πάντα στη σύνθεση της «Μελωδίας της Ευτυχίας».

Γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου του 1964 στην περιοχή Σιμπένικ της Κροατίας, ο Ντράζεν έδειξε από πολύ μικρός ενδιαφέρον για τη «σπυριάρα», κατορθώνοντας να γίνει σύμβολο μίας ολόκληρης ηπείρου κατακτώντας τα πάντα στα 28 χρόνια του. Και θα είχε κατακτήσει ακόμα περισσότερα, αν η μοίρα δεν αποφάσιζε να τον κλέψει τόσο γρήγορα και άδικα από την αγκαλιά της πορτοκαλί μπάλας, την οποία λάτρεψε με όλη του την ψυχή.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: