Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Τότε θα γίνουν οι εκλογές στην Τουρκία

Κοινοποίηση:
μπαχτσελι

Οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία πρόκειται να διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου του επόμενου έτους σύμφωνα με το νόμο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24, επικαλούμενος τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προσθέτοντας ότι οι εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές από την αντιπολίτευση της χώρας ήταν «άνευ σημασίας».

Ο τούρκος πρόεδρος τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβερνώσας Λαϊκής Συμμαχίας με το ακροδεξιό MHP για τις εκλογές που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2023.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το ahvalnews, έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, που αποτελούν τη Συμμαχία του Έθνους, συνεργάστηκαν νωρίτερα αυτό το έτος για την υπογραφή κοινής δήλωσης για την αποκατάσταση του κοινοβουλευτικού συστήματος και την αφαίρεση των εξουσιών του προέδρου εάν εξασφαλίσουν νίκη στις κάλπες.
Ωστόσο, το μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο έχει ζητήσει πρόωρες εκλογές, δεν έχει ανακοινώσει υποψήφιο.

«Αν λέγαμε ας κάνουμε πρόωρες εκλογές, το τραπέζι των έξι δεν έχει υποψηφίους», είπε ο Μπαχτσελί. «Δεν έχει νόημα να κάνουμε θόρυβο αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι. Οι εκλογές θα γίνουν στις 18 Ιουνίου σύμφωνα με το νόμο».
Οι βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Τουρκία αναμένεται να διεξαχθούν υπό τη «σκιά» του υψηλού πληθωρισμού που πλήττει τη χώρα, κάτι που φαίνεται να έχει στρέψει τους πολίτες εναντίον του Ερντογάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: