Νορβηγικό θρίλερ – Η απαγωγή 68χρονης συζύγου «Κροίσου» επιχειρηματία, η μυστικότητα που σπάει, τα λύτρα σε κρυπτονομίσματα

Κοινοποίηση:
TJRI

Ένα αστυνομικό θρίλερ ξετυλίγεται στην παγωμένη Νορβηγία εδώ και καιρό, ωστόσο μόλις πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό δημοσίως.

 

Μια απαγωγή σε εξέλιξη που έφερε στο φως το νέο, δεύτερο, μήνυμα από τους φερόμενους ως απαγωγείς το οποίο έλαβε ο Tom Hagen, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Νορβηγίας, όπου όμως δεν εμπεριέχεται καμία ένδειξη ότι η 68χρονη απαχθείσα ζει.

Ο Tom Hagen, ιδιοκτήτης του σκανδιναβικού κολοσσού Elkraft AS και μεγαλοεπενδυτής ακινήτων, έχει να ακούσει νέα από τη σύζυγό του Anne-Elisabeth Falkevik Hagen από τις 31 Οκτωβρίου 2018, οπότε και εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Lørenskog, λίγο έξω από το Όσλο.

Τη μοιραία μέρα, επιστρέφοντας από το γραφείο του, ανακάλυψε ότι η γυναίκα του απουσίαζε. Στο χώρο του μπάνιου επικρατούσε χάος και σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα μέσα της χώρας, ένα σημείωμα που βρέθηκε στο δωμάτιο του ζευγαριού, περιέγραφε λεπτομερώς τι πρόκειται να πάθει η 68χρονη σε περίπτωση που ο Hagen δεν κατέβαλλε «λύτρα», της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ σε monero (κρυπτονομίσματα).

Παρότι η νορβηγική αστυνομία ενημερώθηκε για τη βίαιη εξαφάνιση από την πρώτη στιγμή, δεν την ανακοίνωσε δημοσίως μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρχές φοβούνταν μήπως με τη δημοσιοποίηση υπονομεύσουν τις έρευνες και θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή της απαχθείσας.

Ο δικηγόρος του Νορβηγού δισεκατομμυριούχου, Svein Holden, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, δήλωσε ότι στις 16 Ιανουαρίου ελήφθη νέο μήνυμα από τους φερόμενους ως απαγωγείς της Anne-Elisabeth Falkevik Hagen αλλά, όπως ξεκαθάρισε, σε αυτό δεν περιλαμβανόταν κάποιο σημάδι ότι η γυναίκα είναι ζωντανή ή ότι βρίσκεται ακόμη στα χέρια των αποστοιλέων του μηνύματος.

Είπε ακόμη πως «η ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία έφτασε το μήνυμα δεν επιδέχεται απάντησης και αναζητείται άλλη», αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση ούτε και διευκρίνισε αν υπήρξαν περαιτέρω επαφές με τους απαγωγείς. Την ίδια στάση τηρεί και η αστυνομία η οποία επίσης αρνείται να σχολιάσει κάτι περισσότερο.

«Η οικογένεια αντλεί δύναμη από την ελπίδα ότι η Anne-Elisabeth είναι ζωντανή και θα κάνει ό, τι μπορεί για να επιστρέψει με ασφάλεια», πρόσθεσε ο κ. Holden συμπληρώνοντας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε καλύτερη επαφή με εκείνους που ενδέχεται να την κρατούν».

Αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο, τις τελευταίες μέρες βλέπουν στις όχθες της λίμνης, δίπλα στο σπίτι του Hagen, δύτες και αστυνομικούς να «χτενίζουν» ερευνώντας σπιθαμή προς σπιθαμή το βυθό και τις χιονισμένες όχθες. Ψάχνουν για πιθανά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: