Να παραιτηθούν αμέσως οι πολιτικοί, που δεν αντέχουν την κριτική – Άρθρο του Αντώνη Ραφαλέτου

Κοινοποίηση:
βουλη

Ο Αντώνης Ραφαλέτος γράφει για τους πολιτικούς που δεν αντέχει την κριτική και τους καλεί προς παραίτηση.

Αναλυτικά:

Κύριε διευθυντά,

Έχει λεχθεί ότι ο πολιτικός κόσμος, που δεν αντέχει την κριτική μοιάζει με τον ναυτικό που δεν μπορεί τη ναυτία.

Αντί ο πολιτικός κόσμος να απαντά με επιχειρήματα στις αιτειάσεις του τύπου προσπαθεί – χρησιμοποιώντας τυποκτόνους νόμους – να τον φιμώσει. Και αυτό, αφού προηγουμένως δεν έχει κατορθώσει να τον αξαγορασει. Δηλαδή στους κυβερνώντες αν δεν αρέσει το μήνυμα «σκοτώνουν» τον αγγελιοφόρο.

Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τον Τύπο και τους λειτουργούς του, αλλά από τους ταγούς της, όταν αυτοί έχουν καταστεί ανεξέλεγκτοι. Ταγούς, που έχουν συνταγματικό καθήκον να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα.

Όλα, σχεδόν,  τα επαγγέλματα έχουν τα βραβεία τους. Οι ηθοποιοί τα όσκαρ, οι τραγουδιστές του χρυσούς δίσκους, οι επιστήμονες τα Νόμπελ κ.λ.π. Μοναδικό αξιόπιστο βραβείο για τους αληθινούς δημοσιογράφους λέγεται ότι είναι από το πόσες φορές έχουν συρθεί στα δικαστήρια. Και θα προσέθετα εγώ και από το πόσες δολοφονικές απόπειρες έχουν γίνει εναντίον τους, πολλές από τις οποίες επέφεραν το μοιραίο.

Οι παραπάνω σκέψεις προέκυψαν ύστερα και από την νέα πρόσφατη προσπάθεια φίμωσης της εφημερίδας «Μακελειο» και τη σύλληψη του γνωστού – για την τσουχτερή του πένα – δημοσιογράφου της κ. Στέφανου Χίου.

Και μετά από όλα αυτά για μερικούς φταίει μόνο ο Ερντογαν για το πως αντιμετωπίζει τους Τούρκους δημοσιογράφους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: