«Να διερευνηθεί αν τα παιδάκια λένε αλήθεια», είπε ο Λιάγκας δείχνοντας πλάνα με παιδιά να παίζουν στο κλουβί της «Κιβωτού»

Κοινοποίηση:
klouvi-kibotos-tou-kosmou

Ο δικηγόρος της οικογένειας του οκτάχρονου ο οποίος κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και ότι τον έκλειναν στο πράσινο κλουβί της δομής του Βόλου, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις μηνύσεις που έχει υποβάλλει η οικογένεια, την ώρα που η εκπομπή «το Πρωινό» έπαιζε πλάνα από παιδιά της ΜΚΟ να παίζουν στο πράσινο κλουβί.

Ο Στέλιος Σμπώκος είπε ότι η μητέρα του 8χρονου έχει καταθέσει μηνύσεις στις οποίες αναφέρει ότι τιμωρητικά οι άνθρωποι της δομής έβαζαν τον μικρό στο κλουβί νηστικό και πως η εστίαση στο όλο θέμα είναι η σωματική κακοποίηση που υπέστη το παιδί από ξυλοδαρμό.

«Είναι καταγγελία του ίδιου του παιδιού (σ.σ. για το κλουβί). Δεν το είδε η μητέρα του τη στιγμή εκείνη, δεν το είδε κανένας άλλος από μας τουλάχιστον, άρα μένουμε στην καταγγελία του ίδιου του παιδιού. Έχω μιλήσει με το παιδί, το έχει επιβεβαιώσει», είπε αρχικά ο κ.Σμπώκος.

Και συμπλήρωσε ότι δεν είναι μόνο το κλουβί το πρόβλημα, αλλά, κυρίως, είναι η κακοποίηση που υπέστησαν το παιδί στο Βόλο και το αδελφάκι του στην Αθήνα, για την οποία όπως είπε υπάρχουν και φωτογραφίες και γνωματεύσεις. Ο δικηγόρος πρόσθεσε πως έχουν γίνει σχετικές μηνύσεις εδώ και μήνες, αλλά ακόμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη…

«Κυρίως το πρόβλημα ήταν οι σωματικές βλάβες που υπέστη το συγκεκριμένο παιδί και το αδελφάκι του το άλλο, αφενός σε δομή της Αθήνας και αφετέρου στο Βόλο, από ξυλοδαρμούς. Υπάρχουν γνωματεύσεις, υπάρχουν και φωτογραφίες. Τα παιδιά έχουν εξεταστεί και έχουν γίνει μηνύσεις, τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Δεν έχει κληθεί κανείς μέχρι τώρα. Το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα αυτή θα κληθούν τα παιδιά και η μητέρα από την Εισαγγελία»

«Πρέπει να διερευνηθεί αν τα παιδάκια βγαίνουν και λένε αλήθεια»
Λίγο πριν τις δηλώσεις του Στέλιου Σμπώκου, ο ΑΝΤ1 είχε προβάλει ένα αποκλειστικό βίντεο με παιδιά να παίζουν στο πράσινο κλουβί του Βόλου, με τον Γιώργο Λιάγκα να σχολιάζει μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να διερευνηθεί αν τα παιδάκια βγαίνουν και λένε αλήθεια ότι τα είχαν τιμωρία, ή παίζανε και λένε μετά ψέματα… Επειδή τα παιδιά χειραγωγούνται εύκολα και αν εγώ ο πατέρας ή μάνα πω στο παιδάκι μου που με έχει θεό ‘πες αυτό’, μπορεί το παιδί να το πει».

Σύμφωνα με την εκπομπή «το Πρωινό» τα δύο βίντεο (στα οποία είναι και ο 8χρονος που κατήγγειλε ότι τον είχαν κλεισμένο και νηστικό) τα έστειλε παιδαγωγός από τη δομή του Βόλου και φέρεται να τραβήχθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με τους ξυλοδαρμούς.

Όπως είπαν, οι παιδαγωγοί πρόσεχαν τα παιδιά και υποστηρίζουν ότι η μητέρα του παιδιού λέει ψέματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: