Ναύπλιο: Βρέθηκε σπάνια αράχνη – πασχαλίτσα – «Ταξίδεψε» από τη Βρετανία

Κοινοποίηση:
κξγ

Μια αράχνη που είναι είδος υπό εξαφάνιση και ζει στην Μεγάλη Βρετανία, η αράχνη – πασχαλίτσα, βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στο Ναύπλιο.

Πρόκειται για την αράχνη πασχαλίτσα (Eresus Cinnaberinus) με το σπάνιο χρώμα της πασχαλίτσας, ενώ σύμφωνα με το anagnostis.org έφθασε μέχρι την πρωτεύουσα της Αργολίδας.

Φαίνεται πως η Eresus Cinnaberinus «μετακόμισε» στην πόλη με κάποιον ταξιδιώτη. Η αράχνη πήρε το όνομά της, εξαιτίας του λαμπερού κόκκινου σώματός της που καλύπτεται από μαύρα σημάδια στα αρσενικά του είδους.

Πριν από δύο εβδομάδες είχε εντοπιστεί και στον Πόρο

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες η αράχνη πασχαλίτσα είχε εντοπιστεί και στο Νεώριο από τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.

«Σήμερα το απόγευμα (11/5) στο Νεώριο παρατήρησα ένα μικρό κόκκινο πραγματάκι να κινείται στο πεζοδρόμιο. Κοιτάζοντας καλύτερα, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια πολύ παράξενη αράχνη. Έτσι, έκανα μια σημαντική ανακάλυψη, καταγράφοντας στον Πόρο μία από τις σπανιότερες αράχνες του κόσμου, την «αράχνη – πασχαλίτσα» (δεν κάνω πλάκα, γκουγκλάρετε για περισσότερες πληροφορίες). Είναι τελείως ακίνδυνη και πανέμορφη» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αυτή η αράχνη κυκλοφορεί αρκετά χρόνια στο Άστρος Αρκαδίας… Την έχω δεί λίγες φορές έως ελάχιστες μέσα σε 15 με 20 χρόνια….

  2. Δεν είναι καθόλου ακίνδυνη, είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδης. Προσοχή ιδιαίτερα στους αλλεργικούς!

  3. ΕΠΕΤΑΙ Η ΑΡΑΧΝΗ ΕΛΠΙΔΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΝΗ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝΙΤΣΑ

Comments are closed.