«Ναυάγιο» στην τηλεδιάσκεψη Κικίλια με προέδρους Ιατρικών Συλλόγων – Θέμα ωρών η επίταξη

Κοινοποίηση:
5072675

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων κι ενώ έχει λήξει το τελεσίγραφο για τη συμβολή στον αγώνα του ΕΣΥ.

Δεν είχε ευνοϊκή κατάληξη η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλη της χώρας, καθώς έληξε χωρίς συμφωνία.

Σημειώνεται ότι το τελεσίγραφο του κ. Κικίλιας προς του ιδιώτες γιατρούς να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ στη μάχη κατά του κορονοϊού έχει λήξει από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο υπουργός δεν πήρε τις επιθυμητές απαντήσεις στην έκκλησή του για την ενίσχυση του ΕΣΥ, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των διασωληνωμένων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη στο κάλεσμά του ο κ. Κικίλιας είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι συμπολίτες μας σας χρειάζονται, η Ελλάδα σάς χρειάζεται κι έτσι περιμένουμε τις επόμενες 48 ώρες να κάνετε την προσφορά σας πράξη αλληλεγγύης».
Είχε ζητήσει, μάλιστα, την συνεισφορά τουλάχιστον 200 γιατρών, ενώ αν δεν υπήρχε ανταπόκριση θα ζητούσε από τον πρωθυπουργό επίταξη των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί 50 ιδιώτες γιατροί – μέλη του ΙΣΑ για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, τη στιγμή που δέχεται αφόρητες πιέσεις από τον πολύ μεγάλο αριθμό εισαγωγών και νοσηλευόμενων από τον κορονοϊό.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας είχε προειδοποιήσει ότι «ή θα υπάρξει η εθελοντική συνεισφορά ή ο πρωθυπουργός θα προσχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών, γιατί ο χρόνος είναι κρίσιμο μέγεθος».

«Είμαστε μακριά από την εθελοντική συνεισφορά που θα θέλαμε να δούμε σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς είμαστε μόλις στο ¼ αυτών που ζήτησε ο υπουργός Υγείας».

Υπό το πρίσμα αυτό, «αν χρειάζεται να πάμε σε επιτάξεις, θα το κάνουμε, γιατί όπως φάνηκε και από τη χθεσινή παρουσίαση δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής κι επομένως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κρατήσουμε ψηλά τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να περιθάλψει όσους πολίτες έχουν ανάγκη» τόνισε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: