Ναυάγια: Το δυνατό σημείο της Ελλάδας στον καταδυτικό τουρισμό [BINTEO]

Κοινοποίηση:
underwater-696x458

Στις ελληνικές θάλασσες θα βρει κανείς τον «Βρετανικό», που «είναι και ένα από τα πιο διάσημα ναυάγια, μετά τον “Τιτανικό” και για πολλούς δύτες, το να καταδυθούν σ’ αυτόν είναι ένα όνειρο, όπως και στον “Περσέα”, ένα υποβρύχιο που βυθίστηκε κοντά στην Κεφαλλονιά, ένα διάσημο ναυάγιο, που γνωρίζουν οι φαν της κατάδυσης και από το οποίο μάλιστα είχε σωθεί και εις εκ των ναυτικών», εξηγεί ο κ. Θωκταρίδης, μιλώντας για το «ακατέργαστο διαμάντι» της τουριστικής δραστηριότητας, τον καταδυτικό τουρισμό.

Χειριστής προηγμένων υποβρύχιων Αυτόνομων Οχημάτων (ROVs ήτοι Remotely Operated Vehicles/ Οχήματα με Χειρισμό από Απόσταση) τα τελευταία χρόνια, αλλά και -μεταξύ άλλων- πρωταθλητής ποδηλασίας, βατραχάνθρωπος και εκπαιδευτής σπηλαιοκαταδύσεων, ο κ. Θωκταρίδης περιγράφει τις εξελίξεις στη διεθνή τουριστική αγορά για τον συγκεκριμένο τομέα όπως και τις δυνατότητες για την Ελλάδα, με τη δική του ματιά.

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, είναι μια χώρα ασφαλής για τους τουρίστες, μια χώρα με καθαρά νερά, όπως και με πολύ εντυπωσιακό πολλές φορές γεωλογικό τοπίο, το δυνατό μας σημείο όμως είναι τα ναυάγια», τονίζει, εξηγώντας πως όλα όσα «κρύβονται» στα ελληνικά νερά είναι σημαντική ατραξιόν για τους καταδύτες. «Το δυνατό μας σημείο είναι τα ναυάγια, τα επονομαζόμενα “σιδερένια πλοία”, τα οποία έχουν πολλές φορές και κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία. Όπου και να πάει κανείς, σε όποιος νησί και να βρεθεί, υπάρχει ένα ναυάγιο, κυρίως του Β’ ΠΠ, που έχει μια σχέση με έναν λαό, π.χ τον ιταλικό, τον Γγρμανικό, τον αγγλικό, κάτι που κεντρίζει σε τεράστιο βαθμό το ενδιαφέρον των καταδυτών», αναφέρει με έμφαση ο κ. Θωκταρίδης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: