Ναρκομανής καταζητούνταν για 5 φόνους: Όταν τον έπιασαν ομολόγησε συνολικά 16 [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ΔΔ

Οι αστυνομικές αρχές του Σαιντ Λούις κατάφεραν να συλλάβουν έναν καταζητούμενο άντρα, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό σε όλες τις ΗΠΑ.

Ο 47χρονος Σιν Μάικλ Λάνον συνελήφθη πριν 8 μέρες ως ύποπτος για μια τετραπλή δολοφονία στο Νιου Μέξικο, με τη γυναίκα του να συμπεριλαμβάνεται στα θύματά του.

Όταν όμως οι αστυνομικοί άρχισαν να τον ανακρίνουν για τον φόνο ενός 66χρονου άντρα στο Νιου Τζέρσεϊ, ο 47χρονος ομολόγησε όχι μόνο τους τέσσερις φόνους που του απέδιδαν αλλά συνολικά 16 δολοφονίες.

Ο Μάικλ Νταμπκόφσκι είχε βρει δολοφονημένος χτυπημένος με σφυρί στις 8 Μάρτη.

Ο Λάνον είπε στον ανακριτή πως το θύμα τον είχε κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ο 47χρονος ήταν παιδί.

«Ο Λάνον είχε δεχτεί επανειλημμένως σεξουαλική επίθεση από τον Νταμπκόφσκι, με τον θύτη να τραβάει φωτογραφίες από τους βιασμούς» ανέφερε ο δημόσιος κατήγορος, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ, Daily Mail.

Όμως πέρα από τον Νταμπόφσκι «ο Λάνον ομολόγησε ότι σκότωσε συνολικά 16 ανθρώπους… 15 στο Νιου Μέξικο κι έναν ακόμη στο Νιου Τζέρσεϊ» ανέφερε ο δημόσιος κατήγορος.

Ωστόσο, η αστυνομία δεν έχει ακόμη ασκήσει δίωξη για τους φόνους που ανέφερε ο Λάνον.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ανθρωποκυνηγητό που οδήγησε στη σύλληψη του Λάνον ξεκίνησε όταν η αστυνομία βρήκε τέσσερα πτώματα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο στο γκαράζ του διεθνούς αεροδρομίου Albuquerque International Sunport airport, στις 5 Μάρτη.

Μεταξύ των τεσσάρων θυμάτων ήταν και η πρώην γυναίκα του, η 39χρονη Τζένιφερ Λάνον, που είχαν χωρίσει το 2019 και είχα τρία παιδιά μαζί.

Στις 4 Μάρτη, ο Λάνον είχε πάει τα 3 παιδιά της οικογένειας στην οικογένεια της Τζένιφερ στο Νιου Τζέρσεϊ, λέγοντας πως επρόκειτο να ψάξει να βρει δουλειά στην περιοχή.

Όμως ο Λάνον ταξίδεψε με πλαστή ταυτότητα μέχρι τη Βιρτζίνα, προτού επιστρέψει στο Νιου Τζέρσεϊ, χωρίς κανείς να γνωρίζει την αιτία του ταξιδιού του.

Όταν επέστρεψε στο Νιου Τζέρσεϊ, ο Λάνον έκανε διάρρηξη σε ένα σπίτι κι επιχείρησε να μπει και σε ένα άλλο, όταν τον αντιλήφθηκε ένας γείτονας και τον κυνήγησε.

Ήταν τότε που ο Λάνον μπήκε στο σπίτι του Νταμπκόφσκι και σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές τον δολοφόνησε, προσπαθώντας να πάρει το φωτογραφικό υλικό με τους βιασμούς που είχε αρχειοθετήσει ο 66χρονος.

Προς το παρόν, ο 47χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες μόνο για τον φόνο του 47χρονου, ενώ ακόμη δεν του έχει ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και των άλλων 4 ατόμων που βρέθηκαν στο αμάξι που ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Λάνον-εδώ και χρόνια χρήστης ναρκωτικών-ομολόγησε πως έχει δολοφονήσει ακόμη 11 ανθρώπους-κυρίως ντίλερ ναρκωτικών-αρκετούς από τους οποίους ισχυρίστηκε μάλιστα πως μετέφερε στο σπίτι του για να τους διαμελήσει, με τη αστυνομία, ωστόσο, να εξετάζει αν η ομολογία του όντως ευσταθεί ή όχι.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: