Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Καταγράφονται οι πρώτες απώλειες στους Σύρους μισθοφόρους που ο Ερντογάν «δεν έστειλε»

Κοινοποίηση:
SYRIA-12-1536x1024-750x375

Αναφορές για απώλειες μεταξύ Σύρων μισθοφόρων που βρίσκονται στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ για λογαριασμό της Τουρκίας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR), ο πρώτος μισθοφόρος σκοτώθηκε αφού πυροβολήθηκε από τις αρμενικές δυνάμεις στην περιοχή του Καραμπάχ.

Ο συνολικός αριθμός των απωλειών είναι ακόμα άγνωστος αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, παρά την άρνηση των αρχών του Αζερμπαϊτζάν για την παρουσία ξένων μαχητών, φαίνεται ότι Σύροι μαχητές πολεμούν πράγματι στην περιοχή Καραμπάχ.

Οι αναφορές για μισθοφόρους που στάλθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα, όταν τοπικοί ακτιβιστές στη βόρεια Συρία άρχισαν να δημοσιεύουν υλικό από τη στρατολόγηση των εν λόγω δυνάμεων.

Άλλωστε η Άγκυρα δήλωσε χθες πως είναι αποφασισμένη να βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να «ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη του» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ του Μπακού και των αυτονομιστών που στηρίζει η Αρμενία.

Παρόλα αυτά, Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία αρνούνται πεισματικά την όποια βοήθεια σε στρατιωτικό επίπεδο, καθώς κάτι τέτοιο θα έφερνε την Άγκυρα αντιμέτωπη με τη Μόσχα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: