Νίκη Κεραμέως: “Είναι άδικο και κοροϊδία να εισάγεται κάποιος στα πανεπιστήμια με βαθμό 1 η 2”

Κοινοποίηση:
Νίκη Κεραμέως

Αναφερόμενη στις αλλαγές σχετικά με την εισαγωγή υποψηφίων στα ΑΕΙ, που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κυρία Κεραμέως είπε «Όταν κάποιος εισάγεται σε πανεπιστήμιο με βαθμό 1 ή 2, είναι σαν να τον κοροϊδεύουμε».

Συνολική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, έγινε από την κυρία Κεραμέως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Οι αλλαγές που έρχονται είναι πολλές, με ίσως μεγαλύτερες το ειδικό σώμα της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τις αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής.

Βάση εισαγωγής
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, οι αλλαγές στα πανεπιστήμια έχουν στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών αλλα και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για εισαγωγές στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα η κυρία Κεραμέως, ανέφερε πως όταν κάποιος εισάγεται με βαθμό 1 ή 2, τον κοροϊδεύουμε όλοι μαζί σχετικά με τις πιθανότητες που έχει να φοιτήσει και να αποφοιτήσει, ενώ παράλληλα κοροϊδεύουμε τον συμφοιτητή του που πάσχισε για να εισαχθεί αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο. Πράγμα που προφανώς από τα λεγόμενα της, δείχνει αδικία προς όσους πάσχισαν.

Αναφορικά με το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων, απάβτησε πως υπάρχει μία συνολική προσπάθεια ανάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη και ήδη το ζήτημα των τμημάτων εξετάζεται μαζί με την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τν υπουργό τα τμήματα είναι περίπου 460 σε όλη τη χώρα.

Μηχανογραφικό παράλληλα για ΑΕΙ και δημόσια ΙΕΚ
Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές, κατά την υπουργό, είναι πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό εγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ. «Είναι πολλοί οι δρόμοι της εκπαιδευτικής ανέλιξης», είπε χαρακτηριστικά. Μίλησε ακόμη και για την δραστική μείωση του αριθμού των σχολών που θα μπορούν να δηλώνουν από το καλοκαίρι του 2022 οι υποψήφιοι. Αυτή τη στιγμή ο κάθε υποψήφιος μπορεί να δηλώσει και 260 τμήματα. Όμως ο αριθμός αυτός θα πέσει σε 15 με 20 επιλογές ώστε να είναι συνειδητές οι επιλογές των υποψηφίων.

Ειδικό σώμα αστυνομίας στα πανεπιστήμια
Ελεγχόμενη θα είναι η είσοδος ώστε να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η παραβατικότητα στα πανεπιστήμια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως τα πανεπιστήμια «κλείνουν» την πόρτα τους στην κοινωνία σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως. Ο στόχος του ειδικού σώματος είναι καθαρά να αντιμετωπίσει την συστηματική παραβατικότητα ώστε να σταματήσουν οι πράξεις βίας και ανομίας μέσα στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στην αναφορά το εν λόγο σώμα να υπάγεται στον Πρύτανη, η υπουργός ξεκαθάρισε πως εφόσον η παραβατικότητα συνιστά κρατική εξουσία, δεν είναι μέσα στα καθήκοντα του εκάστοτε Πρύτανη να έλεγχει κατα πόσο οι αστυνομικοί πιάνουν κάποιον έμπορο ναρκωτικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Το συστημα των πανελλαδικων μια χαρα ειναι. Για το καρκινωμα των πανεπιστημιων που εχουν γεμισει με δηθεν συνδικαλιστες που δεν πατανε ποτε και παιρνουν πτυχιο παντα στην ωρα τους γιατι δεν ασχολειται κανεις? Ειναι τα τσιρακια σας και σας βολευουν ε…?

  2. H Kεραμέως δεν γνωρίζει ότι αυτές είναι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Αν κάποιος γράψει 1,000 και οι άλλοι γράψουν 0,001 τότε είναι καλύτερος και ΠΡΕΠΕΙ να περάσει. Το ίδιο γίνεται και στον αθλητισμό. Τρέχεις 100μ σε 5 δεύτερα είσαι πρώτος. Αν υπάρξει άλλος με καλυτερη απόδοση τότε εισαι δευτερος κτλ. Δεν σου λέει ότι για να πάρεις χρυσο μετάλλιο θα πρεπει να τρεξεις τα 100μ σε 2 δευτερολεπτα. Τι ποιο Δημοκρατικό και δίκαιο? Εξαλλου αν αυτος μετα βαραει μυγες στο Πανεπιστημιο δικο του ειναι το προβλημα. Και εν τελει το Πανεπιστημιο ειναι αλλη εντελως ξεχωριστη φιλοσοφια απο αυτη των Πανελληνιων Εξετασεων. Εχει εργαστηρια, ασκησεις, παρακολουθησεις που συνεχεια πρεπει να δινεις το παρον. Υπαρχουν δεκαδες πρωτοι που εκαναν 6 και 7 και 8 ετη για να τελειωσουν το Πανεπιστημιο και αλλοι που μπηκαν τελευταιοι και το τελειωσαν σε 4 ή 5 ετη. Ας αφησουμε ολους τους μαθητες να εξεταστουν χωρις προκαταληψεις και ιδεοληψιες. Με αυτα δεν παιζουμε.

    Εξάλλου και αυτή ως τριτοδεσμίτισα απέτυχε να περάσει στην Νομική Αθηνών και πήγε και σπούδασε έξω. Ολα τα άλλα περί αδίκου είναι μπουρδολογίες και άσχετα πράγματα. Αδικο ειναι αυτο που κανει αυτη και ταλαιπωρει τους μαθητες αλλα και η ιδια ξεφτιλιζεται.

  3. Επιμένω είναι γυναικάρα και εκείνο το τετράγωνο αλλά μποξερ πηγούνι είναι πολύ σεξι

  4. Οι βαθμοί Γυμνασιο-Λυκειο:της Κεραμεως,του Μητσοτάκη, του Άδωνη και η Αναφορά του Σχολείου της εποχης, θα μας πληροφόρηση μέσω των Ονομάτων των καθηγητών τους,β τα απαραιτητα για τα Μεγαλα-Λογια..

  5. Ναι,αλλά αυτός που εισάγεται με 1 μπορεί να πάρει πτυχίο; Και τι λέει αυτό για την ποιότητα των παν/μιων;

  6. Και τι θα γινουν οι γκαρσονιεςρες και οι καφετεριες στην επαρχια? Το εχετε σκεφτει?

    1. α) να τις βάλουν στο πάτο τους
      β) θα δοθούν σε επενδυτές μιας και δεν χωράνε στις δομές

      Γενικό σχόλιο:
      ΈΛΛΗΝΑ ΡΑΓΙΑ ΞΥΠΝΑ πουλάς και την μάνα σου για μερικά αργύρια

Comments are closed.