Νέο lockdown: Τι θα ισχύσει με τον κωδικό 6 στα SMS στο 13033

Κοινοποίηση:
maxresdefault_0

Προ των πυλών, εάν δεν έχει αποφασιστεί ήδη,  βρίσκεται νέο «σκληρό» lockdown με τα  νέα μέτρα που αναμένονται να ανακοινωθούν, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και αλλαγή για τα SMS στο 13033.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται να μπει όλη η χώρα στο «βαθύ κόκκινο», κάτι που σημαίνει σκληρό lockdown σαν εκείνο του Μαρτίου του 2020.

Οι ειδικοί θέλουν τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν άμεσα με χρονοδιάγραμμα έως και τις 15 Μαρτίου, δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα.

Η αλλαγή για τον κωδικό 6 στα SMS – Πώς θα επηρεάσει τις μετακινήσεις

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κωδικού 6 του 13033 ώστε οι πολίτες να μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι κυβερνητικές συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες με τη συμμετοχή των ειδικών για τον περιορισμό της κινητικότητας ειδικά στην Αττική, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά παρά το lockdown.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου. Έτσι στο επίκεντρο των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται και ο κωδικός 6, για τον οποίο έχει παρατηρηθεί κατάχρηση από τους πολίτες, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν για διαδημοτικές μετακινήσεις, πηγαίνοντας για άσκηση από τη μια άκρη του λεκανοπεδίου στην άλλη.

Την ίδια στιγμή συζητούνται και αλλαγές στον κωδικό 4, αφού εξετάζεται να διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής και συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: