Νέο σφυροκόπημα απο το Politico: «Ελληνική μαγεία» αναφορικά με την καταστροφή των αρχείων από την ΕΥΠ

Κοινοποίηση:
eypparakolouthisi22

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) κατέστρεψε τα αρχεία που περιείχαν τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Αρχής για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος σε κοινοβουλευτική έρευνα για την υπόθεση, σημειώνεται σε δημοσίευση του Politico.

Με σκωπτική διάθεση, γίνεται λόγος για «ελληνική μαγεία», ενώ περιγράφεται το χρονικό της υπόθεσης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη που οδήγησε στις παραιτήσεις Κοντοέλοντα και Γρηγοριάδη.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη ήταν λανθασμένη αλλά νόμιμη, ενώ η απόπειρα χρήσης του Predator την ίδια περίοδο ήταν σύμπτωση.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα, ο Χρήστος Ράμμος είπε ότι ο πρώην διοικητής του ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων διέταξε να καταστραφεί ο φάκελος την ίδια ημέρα που ο Ανδρουλάκης διαμαρτυρήθηκε για την παρακολούθηση.

Αυτό επιβεβαιώνει διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες που ανέφεραν ότι οι φάκελοι του Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, ο οποίος επίσης έτυχε να παρακολουθείται από την ΕΥΠ και με Predator, είχαν «χαθεί».

Ο Χρήστος Ράμμος χαρακτήρισε την στάση του Θεμιστοκλή Δεμίρη – νέου επικεφαλής της ΕΥΠ – ως «υπεκφυγή», ενώ υποστήριξε ότι υπήρξε «άρνηση συνεργασίας», υπογραμμίζοντας ότι η ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλείται το απόρρητο σε αυτή την περίπτωση.

Υιοθετώντας την γνωστή γραμμή της κυβέρνησης, ο Θεμιστοκλής Δεμίρης δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή ότι δεν θα παρουσιάσει τα ζητούμενα στοιχεία ή έγγραφα. Σύμφωνα με αξιωματούχους που ήταν παρόντες στην εξεταστική, ωστόσο, αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις μυστικές υπηρεσίες, θα μπορούσε να άρει το απόρρητο όσον αφορά στην παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: