Νέο «κάρφωμα» του Μακρόν στην Τουρκία: “Χαίρομαι που σταθήκαμε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας”

Κοινοποίηση:
μακρον

«Το 2020 χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες παραβιάσεις στον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατών όπως αυτά απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας»

Εκκωφαντικό μήνυμα κατά της Τουρκίας και στήριξη προς την Ελλάδα συνοψίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν προς τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, κάνοντας έναν απολογισμό του 2020.

«Χαίρομαι που καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«… Στη Μεσόγειο, δυστυχώς, αυτό που πρέπει να ονομάζεται εμπορία ανθρώπων και παράνομη διακίνηση αυξήθηκε, ακόμη και όταν οι συγκρούσεις στη Λιβύη μειώθηκαν. Η Γαλλία, όπως είχε κάνει με την επιχείρηση SOPHIA, συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια νέα αποστολή κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, την επιχείρηση IRINI, και δεσμεύεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε πολύ σχολαστικοί στην καλή πρόοδό της».

Και το 2020 χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες παραβιάσεις στον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατών όπως αυτά απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και οι οποίες (παραβιάσεις ή αμφισβητήσεις) έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο, με τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχθεί.

Και χαίρομαι που καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες ή τους Κύπριους φίλους μας, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι. Ότι καταφέραμε, μέσω των παρεμβάσεών μας, της παρουσίας μας, της σαφήνειας της δέσμευσής μας, να επισημάνουμε ποια είναι η κυριαρχία και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: