Νέες υπηρεσίες από το 1110 της Περιφέρειας: Συμβουλευτική σε άτομα με άνοια

Κοινοποίηση:
koronoios-farmako-20

Το τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας και Πληροφόρησης για τον κορωνοϊό 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επεκτείνει την προστασία του και σε άλλες ευπαθείς ομάδες. Από σήμερα παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε ασθενείς με άνοια και στους φροντιστές τους καθώς και ένα είδος τεστ, βάση των πιθανοτήτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό που δηλώνει κάθε πολίτης, μέσω της αξιολόγησης που κάνουν οι εθελοντές γιατροί, οι οποίοι στελεχώνουν το Κέντρο σε 24ωρη βάση.

Για τις νέες υπηρεσίες, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Το τετραψήφιο τηλεφωνικό κέντρο 1110 γίνεται ένας ισχυρός κόμβος ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας. Οι πολίτες δεν είναι μόνοι τους. Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε όλοι μαζί, δημιουργώντας μία συμμαχία ευθύνης».

Για τη νέα πύλη επικοινωνίας των ασθενών με άνοια, τους συγγενείς και τους φροντιστές τους, η υπηρεσία παρέχεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και την πρόεδρό της, καθηγήτρια Παρασκευή Σακκά. Στελεχώνεται με έμπειρους γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και λειτουργεί συνεχώς, 365 ημέρες τον χρόνο. Επιπλέον, οι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς και το προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια που λειτουργούν εντός των δήμων, μπορούν να παραπέμπουν όσους χρήζουν αυτής της υποστήριξης στο τηλεφωνικό κέντρο 1110.

Τεστ για μόλυνση από κορωνοϊό

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση κινδύνου εάν κάποιος έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, το σύστημα που αναπτύχθηκε από τη Docandu αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, την τεχνολογία και τη στατιστική για να προσδιορίσει την πιθανότητα. Αυτή η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, όπου στην κεντρική σελίδα ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο «Έλεγχος Κορωνοϊού» και να ξεκινήσει τον έλεγχο χωρίς τη χρήση apps ή άλλων δεσμεύσεων.

Ο πολίτης καλείται να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων, όπου μεταξύ άλλων ιχνηλατούνται οι κοινωνικές-επαγγελματικές επαφές που έχει, και μέσα από απλά βήματα να διαπιστώσει εάν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς και αν ανήκει στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και δεν το γνωρίζει.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στο κοινό και λειτουργεί επικουρικά με το τηλεφωνικό κέντρο 1110 του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: