Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Οι Έλληνες παριστάνουν τα θύματα»

Κοινοποίηση:
ακαρ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της ελληνικής πλευράς, προέβη σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι «επανειλημμένα [και] συνεχόμενα κάνει προβοκάτσιες, επιθετικές δηλώσεις και ενέργειες που αυξάνουν την ένταση και, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, διαστρεβλώνει τα γεγονότα και παραπλανεί.

«Με εγωιστικές δηλώσεις προσπαθεί να προβάλλει τον εαυτό της», πρόσθεσε.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι μέσω αυτών των ενεργειών, οι Έλληνες «προσπαθούν να δείξουν πως εκείνοι είναι θύματα λες και υπάρχει κάποια κίνηση που θα κάνει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, σαν να υπάρχει μια επίθεση της Τουρκίας».

«Αυτό το φέρνουν συνέχεια στην επικαιρότητα. Προσπαθούν να δείξουν πως η Ελλάδα είναι το θύμα και η Τουρκία η επιτιθέμενη χώρα. Όμως και η ιστορία και οι σημερινές εξελίξεις ξεκάθαρα δείχνουν πως εκείνοι είναι αυτοί που έχουν επεκτατική πολιτική και επιθετική πολιτική», υποστήριξε ο Ακάρ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι «οι προσπάθειες της ελληνικής ακτοφυλακής να τρυπήσει τα φουσκωτά των αθώων απροστάτευτων ανθρώπων στη μέση της θάλασσας, όπως και να τους πυροβολούν, αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

«Είναι ασυνειδησία, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μα λυπεί αν το βλέπουμε. Σε ένα τέτοιο κλίμα, να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και να επιτίθενται στην Τουρκία δεν είναι ηθικό δεν είναι νόμιμο», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: