Νέα σκοτεινή τηλεφωνική απάτη απειλεί τα χρήματά σας: Τι είναι το Pig Butchering – 4 συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς

Κοινοποίηση:
Thieves wear a black hat, hold the phone and a smart card on a gray background.

Πολύ προσεκτικοί πρέπει να είναι οι κάτοχοι smartphone καθώς μία νέα διαδικτυακή απάτη στοχεύει ανυποψίαστα θύματα μέσω συναισθηματικής χειραγώγησης.

Σύμφωνα με την εταιρεία κυβερνοασφάλειας McAfee, η απάτη αυτή ονομάζεται «Pig Butchering» (σφαγή χοίρων) και εκμεταλλεύεται άτομα που αναζητούν σχέσεις ή οικονομικό κέρδος στο διαδίκτυο.

Τι είναι η απάτη «Pig Butchering»;

Οι απάτες «Pig Butchering» συχνά ξεκινούν με φαινομενικά ακίνδυνες αλληλεπιδράσεις. Οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε εφαρμογές γνωριμιών για να χτίσουν σχέση με το θύμα, παριστάνοντας έναν φίλο ή έναν ρομαντικό σύντροφο.

Με την πάροδο του χρόνου, ο απατεώνας χτίζει εμπιστοσύνη και κατευθύνει τη συζήτηση προς «προσοδοφόρες επενδυτικές ευκαιρίες». Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα, μετοχές ή άλλα φαινομενικά ελκυστικά εγχειρήματα.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας κατευθύνει το θύμα σε μια απατηλή επενδυτική πλατφόρμα, συχνά μια εφαρμογή ειδικά σχεδιασμένη για την απάτη. Αρχικά, τα θύματα μπορεί να δουν μικρές αποδόσεις, οι οποίες μπορεί να τα δελεάσουν να επενδύσουν μεγαλύτερα ποσά.

Τελικά, όμως, ο απατεώνας περιορίζει την πρόσβαση του θύματος στην πλατφόρμα, αποκαλύπτοντας μια σημαντική οικονομική απώλεια. Και επειδή το θύμα έχει επενδύσει συναισθηματικά, μπορεί να χειραγωγηθεί περαιτέρω ώστε να δανειστεί χρήματα για να επενδύσει περαιτέρω ή να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: