Νέα πρόκληση Ερντογάν: Στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου-Έτοιμο για γεωτρήσεις το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Κοινοποίηση:
1326564-erntogan_katechomena-696x419

Επίσκεψη στα Κατεχόμενα ετοιμάζεται να κάνει ο Ερντογάν – Την προανήγγειλε ο Ερσίν Τατάρ

Μάλιστα ο Ερντογάν αναμένεται να βάλει τον θεμέλιο λίθο στην περιοχή του κατεχόμενου Αγίου Δομετίου εκεί που θα κτιστεί το νέο πολυτελέστατο λεγόμενο προεδρικό Μέγαρο και το κτήριο της Βουλής, τα οποία είχε προαναγγείλει στην τελευταία του επίσκεψη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τατάρ, το πρόγραμμα για τις 20 Ιουλίου θα οριστικοποιηθεί κατά τις επαφές που θα έχει σήμερα (23/6) στα κατεχόμενα ο τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Έρευνες από το Χαμιτ Χαν

H Τουρκία δεν δείχνει διατεθειμένη να σταματήσει τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε μέσα στο καλοκαίρι μιας και τα τουρκικά ΜΜΕ προαναγγέλλουν έρευνες του νέου τουρκικού γεωτρύπανου.

Tο γεωτρύπανο θα είναι έτοιμο για απόπλου σε 25 ημέρες και αναμένεται να προσθέσει σημαντική ισχύ στις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων για την χώρα μας.

Tο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν βρίσκεται τώρα στο λιμάνι της Μερσίνης προσελκύοντας κόσμου, λόγω του μεγέθους του, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα.

Την προσοχή των πολιτών τραβάει το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων, που θα εξυπηρετεί την “Γαλάζια Πατρίδα”.

Οι Τούρκοι δεν αποκαλύπτουν πάντως την πορεία του 4ου γεωτρύπανου, αν και οι τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στο κάδρο των ερευνών θα βρίσκεται και πάλι η θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κύπρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μια απορία εχω παντα γιατι ο σκατομογγολος δεν κανει ερευνες στα δικα του uδατα αραγε οπως εκανε και στον ευξεινο πόντο και δηθεν βρηκε πετρελαιο;

    Αρα το μονο που εχει λυσσάξει για να το πετυχει ειναι να μη βρουμε εμεις πετρέλαιο και χασει το καζαν καζαν.
    Δλδ τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας ποια δικά σας; παλι δικά μας

Comments are closed.