Νέα κρίση αλήθειας από την Παγώνη: “Να καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα”

Κοινοποίηση:
παγωνη

Κατά του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα τάχθηκε η Ματίνα Παγώνη. Σε υψηλούς τόνους, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), σε τηλεοπτική της παρέμβαση στον ΣΚΑΪ εξήγησε πως αυτό το μέτρο προκαλεί τεράστιες ουρές στα σούπερ μάρκετ και κατ’επέκταση εικόνες συνωστισμού.

Όπως είπε: «Θα πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ το Σαββατοκύριακο για να υπάρχει πλήρης έλεγχος και να έχουμε περισσότερα στοιχεία. Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να επεκταθούν. Δεν το συζητάω. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 τα Σαββατοκύριακα θα πρέπει να καταργηθεί γιατί δεν γίνεται όπως βλέπετε. Βλέπουμε ότι οι ουρές στα σούπερ μάρκετ είναι πάρα πολύ μεγάλες».

Ωστόσο, συνέχισε σε έντονο ύφος: «Δεν είναι lockdown αυτό που έχουμε. Είναι δυνατόν το Σάββατο να κλείνουμε στις 6; Ο κόσμος τελειώνει στις στις 5 τις δουλειές του, πάει να ψωνίσει και έτσι υπάρχουν ουρές στα σούπερ μάρκετ. Φυσικά και πρέπει να αλλάξει αυτό, να πάει στις 21:00».

Επίσης, προέκρινε το άνοιγμα των σχολείων και των καταστημάτων στις 15 Μαρτίου ενώ όσον αφορά την Τσικνοπέμπτη, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, δήλωσε: «Να σκεφτείτε τους ανθρώπους που δίνουν μάχες αυτή τη στιγμή και να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα. Να καθίσει ο κόσμος σπίτι του, να ψήσει, να ακούσει τη μουσική του και να ξεχάσουμε Τσικνοπέμπτη και Καθαρή Δευτέρα. Αν ο καθένας μας μετά από έναν χρόνο δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς πρέπει να συμπεριφερθεί τι να σας πω τώρα;»

Μάλιστα, είπε πως χθες το βράδυ γύρω στις 2 είχαμε 93% κάλυψη των ΜΕΘ εκτιμώντας πως αυτό είναι το πικ της πανδημίας.

Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης, η κ. Παγώνη είπε πως ο κόσμος, λόγω της κόπωσης, βγαίνει στα παγκάκια και τις πλατείες και με έναν καφέ στο χέρι κάθεται κοντά ο ένας στον άλλον για να ξεσκάσουν. Σε αυτό το μήκος κύματος διερωτήθηκε γιατί να μην ανοίξουν οι καφετέριες με ένα λογικό ωράριο και να μπουν αυστηρές προδιαγραφές για μάσκες και αποστάσεις ώστε ο κόσμος να πηγαίνει εκεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Κάτι ετοιμάζει η γλυκούλα γιατί στο OPEN είπε ότι δεν έχει νόημα αυτό το lockdown και πρέπει να ανοίξουν σχολεία και λιανεμπόριο. Για να δούμε θα τσακώνονται μεταξύ τους οι ειδικοί.

  2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑ Σ/Κ??? ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΜΙΛΑΕΙ Η ΚΥΡΙΑ

Comments are closed.