Νέα εξέλιξη – Κατέρρευσε το Ουκρανικό μέτωπο δυτικά της Avdiivka, πανικός στο ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γιατί ξαφνικά ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Lloyd Austin ο αμερικανός υπουργός άμυνας μιλούν ανοικτά για πόλεμο ΝΑΤΟ με την Ρωσία;
Η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη…
Το Ουκρανικό μέτωπο κατέρρευσε δυτικά της Avdiivka, – η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή – η προέλαση των Ρώσων είναι εκρηκτική και ταυτόχρονα οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης πήραν δύο μηνύματα
1)Οι Ρώσοι σχεδιάζουν μετά την Άνοιξη μια γενικευμένη επίθεση στην Ουκρανία με στόχο να ελέγξουν το 40% της Ουκρανικής επικράτειας. 
2)Στόχος θα είναι η στρατηγική κατάληψη της Οδησσού και του Kharkiv εξέλιξη που θα σημάνει την πλήρη ήττα της Ουκρανίας στο μέτωπο, την πλήρη ήττα του ΝΑΤΟ…
Οι αναφορές ότι εάν ηττηθεί η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ πρέπει να εμπλακεί για να ανακόψει το Ρωσικό κύμα προέλασης, έχει στόχο να αποτρέψει την ολική κατάρρευση…

Βλέπουν στην Δύση αυτό που έρχεται και προσπαθούν με λεκτικούς ακροβατισμούς να φρενάρουν την ορμώμενη ρωσική αρκούδα.
Κατά τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Douglas McGregor το ΝΑΤΟ είναι αδύναμο… μπλοφάρει, δεν έχει να στείλει κανέναν απέναντι στη Ρωσία
Οι αναφορές του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz ότι τους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία του χειρίζονται Βρετανοί στρατιωτικοί… απλά δεν σοκάρει…
Όσοι παρακολουθούν στενά το Ουκρανικό – όπως το bankingnews – έχουν διαπιστώσει την άμεση εμπλοκή των Βρετανών στον πόλεμο στην Ουκρανία…

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία

Η ήττα της Ουκρανίας στην τρέχουσα σύγκρουση νομοτελειακά θα εμπλέξει το ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει πόλεμο και της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πραγματικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Lloyd Austin.
Ο αμερικανός υπουργός άμυνας έκανε επίσης πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν επιτυχία.
Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, σημείωσε ότι τώρα έχει γίνει σαφές σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο επιτιθέμενος.
«Είναι μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρούν μια δικαιολογία για τον Zelensky;
Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος οι ΗΠΑ».
Πρόσφατα, αναφέρονται όλες και περισσότερο ιδέες για άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς και για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Στην διάσκεψη στο Παρίσι για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ο Γάλλος Πρόεδρος Macron και οι ηγέτες σχεδόν 12 ευρωπαϊκών χωρών προσκλήθηκαν να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Κατά την Ρωσία ένα τέτοιο βήμα από την πλευρά των δυτικών χωρών θα οδηγούσε σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Stephane Sejourne (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Δεν σκοπεύουμε να στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία

Σαφές μήνυμα ότι η Γαλλία δεν σκοπεύει να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία έστειλε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Stephane Sejourne στον απόηχο των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά η αποστολή χερσαίων ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο.
«Οι Γάλλοι δεν θα πεθάνουν για την Ουκρανία.
Δεν θα στείλουμε στρατεύματα για να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις.
Το πλαίσιο είναι καθορισμένο: να αποτρέψουμε τη νίκη της Ρωσίας, χωρίς να πολεμήσουμε μαζί της.
Σε αυτό το πλαίσιο, τίποτα δεν αποκλείεται, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Δεν θα στείλουμε Taurus, εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, θα χτυπήσει στόχους στη Ρωσία

Η Γερμανία δεν σχεδιάζει την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία επειδή μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Ο Taurus έχει βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο κάπου στη Μόσχα», είπε σε μια συνάντηση με κατοίκους της Δρέσδης.
Ο επικεφαλής της Γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι για να διασφαλιστεί ο έλεγχος της χρήσης των πυραύλων Taurus, θα ήταν απαραίτητο να σταλεί γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποκλείεται.
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ένα σχέδιο ψηφίσματος που καλούσε άμεσα τη γερμανική κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία.
Το κύριο αμφιλεγόμενο σημείο σε αυτό το θέμα παραμένει η εμβέλεια των πυραύλων – 500 χιλιόμετρα.
Μέχρι τώρα, η Γερμανία ουσιαστικά δεν έχει προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κοινότητα εμπειρογνωμόνων συζήτησε εάν ήταν δυνατό να προγραμματιστούν οι πύραυλοι έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, αυτό το θέμα ήταν που ενδιέφερε τον Scholz και ως εκ τούτου φέρεται να έγιναν διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας.
Τον Ιανουάριο 2024, η γερμανική Handelsblatt ανέφερε, επικαλούμενη ανώτερους διπλωμάτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι η Βρετανία είχε προσφερθεί να πουλήσει στη Γερμανία πυραύλους κρουζ Taurus ώστε το Λονδίνο να προμηθεύσει περισσότερους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία.
Αργότερα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτήν την πρόταση.

Όχι στην κλιμάκωση του πολέμου

«Δεν θα επιτρέψουμε κλιμάκωση του πολέμου, γιατί αυτός θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», είπε ο Olaf Scholz συναντώντας τους κατοίκους της περιοχής στη Δρέσδη.
«Όπως μόλις είπα ξανά, και ξεκαθάρισα από την αρχή: δεν θα υπάρχουν Γερμανοί στρατιώτες ή στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος, γιατί διαφορετικά θα συνεπαγόταν τέτοιο κίνδυνο».
«Και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτό», πρόσθεσε ο καγκελάριος.
Ταυτόχρονα, ο Olaf Scholz τόνισε ότι η Γερμανία παρείχε στο Κίεβο εκτεταμένη υποστήριξη -οικονομική, με ανθρωπιστικούς όρους, καθώς και με προμήθειες όπλων.
Επανέλαβε ότι η Γερμανία είναι δεύτερη στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Το 2024, η Γερμανία θα διαθέσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει το Κίεβο με προμήθειες όπλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: