Νέα αναβολή στη δίκη Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στο γήπεδο – Έλειπαν βασικοί μάρτυρες

Κοινοποίηση:
;δ;δ;δ

Κι άλλη αναβολή στη δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν εμφανίστηκαν βασικοί μάρτυρες και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους ενόψει της επόμενης δικασίμου.

Νέα αναβολή στη δίκη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε εισβάλει με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας το 2018, δόθηκε σήμερα λόγω της απουσίας βασικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Μεταξύ όσων απουσίαζαν, αδικαιολογήτως, ήταν και ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης, Γιώργος Κομίνης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην απουσία αυτή αναφέρθηκε ο εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας πως ούτε σήμερα αλλά ούτε στις προηγούμενες έξι δικασίμους ο συγκεκριμένος μάρτυρας έδωσε το παρών:

«Για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να έρθουν να εξεταστούν» υπογράμμισε για τους απόντες μάρτυρες ο εισαγγελικός λειτουργός.
Σημειώνεται πως η δίκη ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σήμερα, ύστερα από έξι αναβολές που προηγήθηκαν.

Το δικαστήριο, αφού ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αποφάσισε να τιμωρήσει τους αδικαιολογήτως απόντες μάρτυρες με χρηματική ποινή, ενώ διέταξε και τη βίαιη προσαγωγή τους ενόψει της επόμενης δικασίμου.
Εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη σε δίκη παραπέμφθηκαν ο τότε αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» Λούμπος Μίχελ καθώς και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του ομογενή επιχειρηματία.

Το κατηγορητήριο τούς καταλογίζει παραβάσεις συνδεόμενες με τον αθλητικό Νόμο, ενώ οι επτά κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιους δικηγόρους.
Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: