Νέα Μανωλάδα: 15 χρόνια κάθειρξη για τον αλλοδαπό βιαστή μάνας και κόρης – Tο χρονικό της υπόθεσης

Κοινοποίηση:
man-735x459 (1)

Σε 15χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών ο 40χρονος αλλοδαπός δράστης ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2020 λήστεψε και βίασε μάνα και κόρη μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα.

«Οι εντολείς μου θεωρούν ότι δικαιώθηκαν ηθικά για το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα στην οικία τους και ευχαριστούν την Δικαιοσύνη που για μια ακόμη φορά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και απέδωσε την ηθική δικαίωση που ζητούσαν».

Η έφεση κρίθηκε από το δικαστήριο ότι δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο δράστης ζήτησε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου της ένδειας και της μετέπειτα καλής διαγωγής τα οποία ομόφωνα απορρίφθηκαν.

Tο χρονικό της υπόθεσης

Απόγευμα Κυριακής (Φεβρουάριος 2020) στη Νέα Μανωλάδα και σε ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του χωριού από ανασφάλιστη πόρτα εισβάλει ένας άγνωστος άνδρας. Στο σπίτι βρίσκονται δύο γυναίκες, μάνα και κόρη 76 και 53 ετών αντιστοίχως. Οι γυναίκες αιφνιδιάζονται.

Ο δράστης χωρίς να πει κουβέντα κτυπά με τα χέρια του την ανήμπορη να αντιδράσει 76χρονη την πηγαίνει στην τουαλέτα του σπιτιού και την δένει. Ζητά χρήματα από την 53χρονη η οποία όμως έχει μόνο 40 ευρώ επάνω της ενώ στο σπίτι δεν υπάρχουν χρήματα.

Ο δράστης ζητά και άλλα χρήματα και υποχρεώνει την 53χρονη να βρει χρήματα από την …γειτονιά.

Πράγματι δράστης και 53χρονη πηγαίνουν σε γειτονικά σπίτια και ζητούν χρήματα. Κάποιος έδωσε τελικά ένα ποσόν (100 ευρώ) στην 53χρονη και εκείνη στον δράστη. Οι γείτονες είδαν την 53χρονη αναστατωμένη αλλά εκείνη δεν τους είπε τι της συμβαίνει. Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί δεν είπε κάτι στους γείτονες η 53χρονη είπε ότι ο δράστης την προειδοποίησε ότι «έχει βάλει βόμβα στη μάνα της και αν μιλήσει θα την ανατίναζε…»

Επιστρέφοντας στο σπίτι και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η παθούσα, ο δράστης την βίασε. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πατρών για εξετάσεις.

Στην υπόθεση αρχικά επιλήφθηκε το Α.Τ. Βουπρασίας αλλά λόγω της σοβαρότητας των καταγγελλομένων η διερεύνηση συνεχίστηκε από τους άνδρες της Ασφάλειας Ήλιδας, ενώ από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Απ. Μαρτζάκλης.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και του ΑΤ Βουπρασίας, άνδρες των οποίων μετά από μια άριστα συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβαν τον φερόμενο ως δράστη (Αλβανός υπήκοος) στον Πύργο ο οποίος με λεωφορείο θα αναχωρούσε για την Καλαμάτα.

Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για διάπραξη ληστείας, βιασμού, καθώς και για παράβαση του νόμου για τους αλλοδαπούς.
Η συγκλονιστική μαρτυρία της κόρης

«Μπήκε μέσα αυτό το τέρας… Πήγα να βάλω ένα κούτσουρο στη φωτιά και να κλείσω την πόρτα. Δεν πρόλαβα. Μπήκε μέσα, χτύπησε κλωτσιά και με πέταξε σε μια σόμπα. Μετά με έδεσε σε μια καρέκλα, μου έκλεισε το στόμα και κλείδωσε τη μητέρα μου στο μπάνιο. Ζήσαμε δραματικές στιγμές» περιέγραψε τότε η 53χρονη, που λίγο αργότερα έπεσε θύμα βιασμού.

«Ακολούθησαν πολύ δραματικά πράγματα, τα έσπασε όλα… Μου έριχνε κλωτσιές, μου τραβούσε τα μαλλιά. Κάποια στιγμή τόλμησα να ανοίξω τα παράθυρα κι εκεί θύμωσε πολύ και με πέταξε κάτω. Του είπα είμαι άρρωστη, έχω κάνει χειρουργεία. Τι να καταλάβει το κτήνος. Αφήστε, δραματική η κατάσταση, ο Άγιος Χαράλαμπος με γλύτωσε» δήλωσε με φωνή που έτρεμε η 53χρονη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΣΕ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΕΚΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    1. Ακριβώς.
      Σε λίγα χρόνια θα είναι έξω για να ξανακάνει ότι και πρίν.
      15 χρόνια σε βασανιστή, βιαστή και ληστή ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΙΓΑ !!!
      Θα το συζητούσα υπό την προυπόθεση να του γινότανε πρίν την φυλάκιση δημόσιος ευνουχισμός (όχι χημικός, με τσεκούρι) και τα 15 χρόνια να ήταν 15 χρόνια ακέραια, χωρίς χάρες και μειώσεις.
      Είναι λάθος, υποκριτικό και απάνθρωπο να περιμένουμε σαν κοινωνία από τους φυλακισμένους να αποδόσουν δικαιοσύνη εντός της φυλακής…

Comments are closed.