Σε συνέλευση του ΟΗΕ με θεματική την καταδίκη αυταρχικών και ρατσιστικών ιδεολογιών, όπως ο ναζισμός, τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ουκρανία δεν το καταψήφισαν, ενώ η Ελλάδα τότε ήταν απούσα και στις δυο περιπτώσεις, όπως αποδεικνύει με αποκλειστικά στοιχεία που επικαλείται η ιστοσελίδα voicenews.gr
Σοκαριστικό όσο και αν ακούγεται, αλλά αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία που μας δίνει ο ΟΗΕ από την βιβλιοθήκη στα αρχεία ψηφοφοριών.
Στις ψηφοφορίες μεταξύ του 2014-2020, στο πλαίσιο για την καταδίκη της ναζιστικής ιδεολογίας και κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και ρατσισμού, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ το καταψήφισαν, ενώ η Ελλάδα απείχε και στις δυο περιπτώσεις
Υπογραμμίζεται ότι ορισμένες χώρες, σύμμαχοι των ΗΠΑ, πχ Μ.Βρετανία, απείχαν από τις ψηφοφορίες.
Ψηφοφορία από το 2014
To σύμβολο Ν σημαίνει “όχι”, Y “Ναι” και Α “Αποχή”
Ψηφοφορία από το 2020
Άρα λοιπόν, βάσει στοιχείων, ενδεικνύεται όλο και πιο πολύ ότι υπάρχει έντονη δραστηριότητα νεο-ναζί στην Ουκρανία και ότι οι Ρώσοι έχουν σε έναν βαθμό δίκαιο . Ήταν λοιπόν η αποχή της Ελλάδας και άλλων συμμάχων των ΗΠΑ τυχαία και ειδικά στην περίοδο του 2014 που έγινε η πρώτη ρωσική εισβολή στην Κριμέα; Παράλληλα υπάρχει νεο-ναζιστική δραστηριότητα και στην Ελλάδα, ειδικά επί 2014, όταν η οικονομική κρίση βρισκόταν στην αιχμή, χωρίς να έχουν σβηστεί τα “χνάρια” από ακροδεξιά στοιχεία, όπως παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό.
Τι είναι το τάγμα Αζώβ και οι νεοναζί στην Ουκρανία
Το Τάγμα Αζόφ είναι εθελοντική ακροδεξιά και νεοναζιστική μονάδα της εθνικής φρουράς της Ουκρανίας η οποία εδρεύει στη Μαριούπολη στην παράκτια περιοχή Αζοφικής θάλασσας.
Το συγκεκριμένο τάγμα πήρε μέρος στις μάχες μεταξύ των φιλορωσικών αυτονομιστικών δυνάμεων και των Ουκρανών, τον Ιούνιο του 2014 κατά την διάρκεια της κρίσης στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Τα μέλη του Τάγματος είναι από την ανατολική Ουκρανία και μιλούν ρωσικά, ενώ μερικοί νεοσύλλεκτοι προέρχονται από τις ανατολικές πόλεις του Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.
Ο πρώτος διοικητής του συντάγματος ήταν ο ακροδεξιός Αντρίι Μπιλέτσκι, ο οποίος ηγήθηκε της νεοναζιστικής οργάνωσης Patriot of Ukraine και της Εθνικόσοσιαλιστικής Συνέλευσης. Ακόμη, η μονάδα έχει συνδεθεί με νεοναζί, με μέλη που φορούν νεοναζιστικά και σύμβολα των SS. Η γερμανική τηλεόραση ZDF παρακολούθησε μαχητές του τάγματος των Αζοφ που φορούσαν κράνη με σβάστικες και παγανιστικούς ρούνους.
Στις 13 Απριλίου 2014, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Aρσέν Αβάκοφ εξέδωσε διάταγμα που επιτρέπει τη δημιουργία νέων παραστρατιωτικών δυνάμεων από πολίτες μέχρι 12.000 άτομα. Το Τάγμα Αζόφ δημιουργήθηκε στις 5 Μαΐου 2014 στο Μπερντιάνσκ.
Ο Αρσέν Αβάκοφ θεωρείται ένας από τους κύριους προστάτες της ομάδας ο οποίος επέτρεψε την επέκταση και αργότερα την ενσωμάτωση των παραστρατιωτικών δυνάμεων στην Εθνική Φρουρά.
Η αλλαγή της ηγεσίας για συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες προκάλεσε το Τάγμα να αποβάλει μέρος της ανοιχτής του αντίθεσης, να εθνικοποιήσει και να σχηματίσει δύο οργανώσεις εταίρους: Τα National Corps Party και Azov Civil Corps.
Το 2018, το Εθνικό Σώμα δημιούργησε μια νέα θυγατρική της Αζόφ γνωστή ως National Druzhyna, μια συμμορία του δρόμου περίπου 600 μελών. Αυτή η ομάδα ήταν υπεύθυνη για πολλαπλές βίαιες επιθέσεις εναντίον Ρομά, Εβραίων και άλλων μειονοτικών ομάδων, καθώς και πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών.
Τον Σεπτέμβριο του 2014, το τάγμα του Αζόφ, εγγράφηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας ως Ειδική αστυνομική δύναμη.
Μια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας από τον Μάρτιο του 2016 ανέφερε ότι η οργάνωση είχε «συλλέξει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή εχθροπραξιών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και το Τάγμα Αζόφ μέσα και γύρω από το Shyrokyne (31 χλμ ανατολικά της Μαριούπολης), από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι σήμερα.
Επίσης μαζικές λεηλασίες τεκμηριώθηκαν σε κατοικίες πολιτών, καθώς και στόχευση περιοχών αμάχων μεταξύ Σεπτεμβρίου 2014 και Φεβρουαρίου 2015».
Τα μέλη του τάγματος μοιάζουν με τις άλλες παραστρατιωτικές μονάδες που έχουν βοηθήσει στην άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στον ρωσικό στρατό τα τελευταία έξι χρόνια. Αλλά το Αζόφ είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πολιτοφυλακή.
Μόνο ερωτηματικά θα μπορούσαν να αναπαράγουν αυτά τα αποτελέσματα, ειδικά για τις εμπλεκόμενες χώρες που τονίσαμε, οι οποίες στον Β’ΠΠ είχαν ενορχηστρώσει τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν τις δυνάμεις της Φασιστικής Ιταλίας και της Ναζιστικής Γερμανίας… Να σημειωθεί, πως μεταξύ άλλων στην ατζέντα των δυο ψηφοφοριών, υπήρχε και η καταδίκη οποιασδήποτε μορφής “μη αποδοχής”, διευρύνοντας το ερμηνευτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο, τι θα καταδικαστεί.
Είναι τυχαίο τέλος, η αποχή της Ελλάδας και στις δυο ψηφοφορικές περιόδους;
Πηγή: voicenews.gr