ΝΕΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ από Α.Τσίπρα! Και κουφός και τυφλός και αδιάβαστος (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Δεν είναι πια αστείο, γράφουν οι πολίτες στο Twitter με αφορμή την νέα απόπειρα του πρωθυπουργού να μιλήσει αγγλικά
Στο πηγαδάκι που δημιουργήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των Χωρών του Νότου στη Λευκωσία μετείχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Δεν ήταν όμως μόνο οι δυο τους, καθώς προστέθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κι έτσι οι παριστάμενοι αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα αγγλικά. Οι κάμερες έγραφαν και δεν χρειάστηκε τίποτα άλλο: Τα αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού ήρθαν και πάλι στο επίκεντρο.

Προσπαθώντας να εξηγήσει πόσο μαζικό ήταν το πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στον Γάλλο πρόεδρο που τον ρώτησε σχετικά, και αφού είχε χαρακτηρίσει τους συμμετέχοντες «ακροδεξιούς λαϊκιστές», οι οποίοι μάλιστα «δεν είναι σκεπτόμενοι», είπε επί λέξει: ««Eeeeeh in the last demonstration there were about seventeen, seventy thousands. Not seventeen, seventy, seven zero».

«Εεε, στην τελευταία διαδήλωση ήταν περίπου 17, 70 χιλιάδες. Όχι δεκαεφτά, εβδομήντα, εφτά μηδέν», είναι μια απόπειρα μετάφρασης αυτολεξεί.

Ήδη από την μετάφραση φαίνεται το ύφος και το είδος της απάντησης του πρωθυπουργού, η προχειρότητα του λόγου και προφανώς της σκέψης… Αν προσθέσουμε και το… απίστευτης έμπνευσης «seven zero», η αποθέωση στο Twitter ήρθε αβίαστα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ SEVEN ZERO ZERO KAI ALA 3 ZERO .!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ! ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ 700.000 ΚΟΣΜΟΣ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 158 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ !
    Α Ξ Ι Ο Λ Υ Π Ι Τ Ο Σ!!!!!! ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Comments are closed.