ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ! Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

Κοινοποίηση:
self-test-farmakeio-EUROKINISSI-ΓΡΑΦΕΙΟ-ΤΥΠΟΥ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια self-tests, κρίθηκε η εταιρεία Swiss Med, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Η απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

Αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης

Πριν από λίγες ημέρες η Swiss Med ενημέρωσε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παραδοσης 3 εκατομμυρίων τεστ και ζήτησε την παράταση της χρονικής προθεσμίας που όριζε η σύμβαση.

Η νομική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αντέτεινε ότι η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας. Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Στην απόφαση του ΓΓΠΠ επισημαίνεται ακόμα πως τυχόν παράταση της προθεσμίας θα συνιστούσε ουσιώδη τροποποίηση των όρων της σύμβασης και του διαγωνισμού, τους οποίους είχε αποδεχτεί η Swiss Med.

Τονίζεται ακόμα ότι στο αίτημά της η εταιρεία δεν αναφέρει λόγους ανωτέρας βίας που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση, ούτε παρέχονται αποδεικτικά έγγραφα για τους ισχυρισμούς της, γεγονός που καθιστά το αίτημά της «αόριστο, ασαφές και αναιτιολόγητο».

Κατόπιν τούτου κηρύχθηκε έκπτωτη και η εγγυητική καταπίπτει υπέρ του δημοσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: