ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.Ο ΚΟΥΛΗΣ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΓΙΑ …6 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΡΠΑΖΟΥΝ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ…

Κοινοποίηση:
5d52bc1a825e6366e7358753

Νέο εθνικό έγκλημα αποτελεί η απόφαση για παράδοση της ΛΑΡΚΟ που έγινε στα μουλωχτά, παραμονές εκλογών, στον πεθερό του Γεραπετρίτη και στον όμιλο των ολιγαρχών όπου ο ίδιος είναι μετά τον Γ. Περιστέρη ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας. Εθνικό έγκλημα που δείχνει κατ’ αρχάς ότι ο Μητσοτάκης και η παρέα του μέχρι την τελευταία στιγμή που θα πέσουν κάνουν “μπίζνες” και αραχτές ενώ το έγκλημα γίνεται μεγαλύτερο διότι πρόκειται για την παράδοση ανεκτίμητου εθνικού πλούτου που εσκεμμένα τόσα χρόνια έμενε αναξιοποίητος…

 

Η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την πώληση του εργοστασίου και των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ ανακοινώθηκε εντελώς …αθόρυβα από τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δηλαδή από τους κολλητούς υπουργούς του Κούλη τον Σταϊκούρα και τον Σκρέκα. Και με βάση την απόφαση αυτή το εργοστάσιο και τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ παραδίδονται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD HOLDINGS καθώς “η συγκεκριμένη κοινοπραξία αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στη δεύτερη φάση των διαγωνισμών εκποίησης”.

Προσχηματικά οι διαγωνισμοί αυτοί έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αρπάξει από την περίοδο των μνημονίων όλη τη δημόσια περιουσία, καθώς και την Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, αλλά για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό τη μεταβίβαση, αφενός, του εργοστασίου και των μεταλλείων Λάρυμνας, και αφετέρου, των μεταλλείων Εύβοιας και Καστοριάς.

Κατ’ αρχάς η ΛΑΡΚΟ δεν πουλήθηκε αλλά ..χαρίστηκε. Μόλις για 6 εκατομμύρια ευρώ. Και τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα 6 εκατ. ευρώ; «Το αντίτιμο της εκποίησης είναι ο ορισμός της ξεφτίλας. 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή τα έσοδα 4 ημερών παραγωγής, για τα μοναδικά μεταλλεύματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση, για 1 εκατ. στρέμματα, 2 εκατ. τόνους νικελίου αξίας 60 δισ. ευρώ, για το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής σιδηρονικελίου, τον εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, τις εγκαταστάσεις, τους 2 οικισμούς κ.τ.λ.» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία παραθέτουν και οι εργαζόμενοι στην Λάρκο, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή μάλιστα ως το «σκάνδαλο των σκανδάλων…».

—————————-

Το συνειδητό έγκλημα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα τελευταία 3 χρόνια με την κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλήθηκαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ μαζί με την απώλεια παραγωγής για την πλήρη απαξίωση της ΛΑΡΚΟ, κεφάλαια που θα μπορούσαν να την έχουν εκσυγχρονίσει και αναπτύξει εξασφαλίζοντας την εργασία και , ανοίγοντας εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα. Αντίθετα αυτό που έκαναν ήταν ότι πετσόκοψαν τους μισθούς και τα δικαιώματα και παρέσυραν στην οικονομική εξαθλίωση και τις τοπικές κοινωνίες γύρω από τη ΛΑΡΚΟ.

Επιπλέον, εδώ και 6 μήνες οι τιμές του νικελίου είναι στα ύψη. Δηλαδή η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να προσφέρει 1,8 εκατ. ευρώ ημερησίως αλλά κατά απαίτηση των “επενδυτών” που είχαν κλείσει τη …συμφωνία και εντολή της κυβέρνησης , έχει σταματήσει η λειτουργία της. Και επίσης αυτούς τους 6 μήνες κατ’ απαίτηση των επενδυτών και εντολή της κυβέρνησης έχουν απολυθεί οι εργαζόμενοι, βρίσκονται στην ανασφάλεια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, περιμένοντας “ τον χρόνο που θα μας πετάξουν σαν “στυμμένες λεμονόκουπες”., όπως καταγγέλλουν.

Στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων δεν αναφέρονται σκοπίμως τα ποσά με τα οποία δόθηκε η ΛΑΡΚΟ ενώ το μόνο που λένε είναι ότι για την «ολοκλήρωση υπογραφής των σχετικών συμβάσεων απαιτείται στη συνέχεια η γνωμοδότηση επί της σύμβασης μίσθωσης των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να ακολουθήσει η κύρωση της υπογραφείσας σύμβασης από τη Βουλή των Ελλήνων». Κι αυτό είναι μια ακόμη εξήγηση γιατί ο Κούλης …καθυστερεί όσο μπορεί τις εκλογές και το κλείσιμο της Βουλής. Για να …προλάβει να ψηφίσει άρον άρον τις τελευταίες μπίζνες για τις μίζες που ε΄χει αρπάξει αυτός και η παρέα του…

—————————— —

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο υπουργός Επικρατείας και ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του Μητσοτάκη, ο Γ. Γεραπετρίτης, είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρζή η οποία είναι κόρη του δεύτερου ισχυρότερου μετόχου και αντιπροέδρου της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ Μιχάλη Γουρζή. Ο Μιχάλης Γουρζής είναι αντιπρόεδρος του Ομίλου ενώ ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος στην θυγατρική ΤΕΡΝΑ η  οποία παρουσιάζεται ως “μία από τις μεγαλύτερες και ισχυρότερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ελλάδας, κατέχοντας το ανώτατο εργοληπτικό πτυχίο και συμμετέχοντας στα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάζονται στον Ελληνικό χώρο”. Είναι δηλαδή η εταιρεία που ασχολείται με το κομμάτι των δημοσίων έργων δεδομένου ότι ο όμιλος έχει κάνει παράλληλα τα τελευταία χρόνια και μια μεγάλη στροφή προς τα ενεργειακά, αποτελώντας μάλιστα και επ’ αυτού τον πιο μεγάλο ευνοούμενο της κυβέρνησης Μητσοτάκη..

Ο ίδιος ο Γ. Γεραπετρίτης προέρχεται από μια κλασική μεσοαστική οικογένεια του Πειραιά ενώ η   γνωριμία και η σχέση του με την κόρη του ζάμπλουτου μεγαλοεργολάβου όμως εκτός από τη γερή προίκα τον βοήθησε να μπει και στα μεγάλα επιχειρηματικά και κοινωνικά σαλόνια στην αρχή και στα πολιτικά στη συνέχεια. Το 2009-2010 διετέλεσε σύμβουλος του Γιωργάκη Παπανδρέου πριν μετακομίσει στον Κούλη, ενώ στο μεταξύ λόγω και των γνωριμιών του είχε φτιάξει ένα από τα ακριβότερα δικηγορικά γραφεία. Η Αλεξάνδρα Γουρζή δεν είναι όμως και μια απλή δικηγόρος. Είναι επικεφαλής της Νομικης Υπηρεσίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, της περίφημης ΡΑΕ. Για να ξέρουμε, η ΡΑΕ είναι η Αρχή που χορηγεί τις άδειες για τα αιολικά πάρκα και κάνει το χοντρό και μεγάλο παιχνίδι με τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. Εκεί δηλαδή που ο όμιλος Περιστέρη – Γουρζή έχει μπει πολύ δυνατά τα τελευταία χρόνια και μετά την άνοδο του Κούλη στην εξουσία ακόμη πιο πολύ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Όλες οι πρώην ΔΕΚΟ,τι λέω?Όλος ο βαρυς κρατισμός μηχανισμός είναι πλέον σε εβραιομασονικα χέρια.Δε μένει τίποτε άλλο παρά ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα για μια μικρή πρόσθεση και αφαίρεση του άστρου του Δαυίδ και του Σταυρου αντίστοιχα στη ελληνική σημαία μας.

  2. Της πουτανας γίνεται.μονο εγώ δεν κλέβω.ουστ πουλημένα τομάρια.φαρμακα να τα κανετε

  3. Κατω απο τετοιου ειδους ανατολιτικα παζαρια ,σιγουρα θα περνει και μιζες ο ,Μητσοτακης,
    πρεπει να ανερεθει το συμβολαιο να επιστραφουν τα 6 εκατομυρια ευρο πισω στον πεθερο του Γεραπετριτη
    και να επιστραφει η ΛΑΡΚΟ στο κρατος .
    Αυτο δεν ειναι αγορα αλλα αρπαγει κρατικης περιουσιας.
    Ο Μητσοτακης πρεπει να περασει απο δικαστηριο για τετοιου ειδους ενεργειες.
    Αν δεν καταστει δυνατη η επιστροφη της ΛΑΡΚΟ να γινει δημευση της περιουσιας
    του Μητσοτακη για την οικονομικη βλαβη που προξενει στο κρατος
    Η ωραια ζωη τελειωσε ,τορα αποδωση δικαιοσυνης.

    1. ««…….. να γινει δημευση της περιουσιας του Μητσοτακη για την οικονομικη βλαβη που προξενει στο κρατος. Η ωραια ζωη τελειωσε ,τορα αποδωση δικαιοσυνης.»» Εσυ πολυ καλα τα λες…. Αλλά το μονο σιγουρο ειναι οτι δικαιοσυνη ΔΕΝ θα αποδοθη…. Τι σοϊ ελλαδισταν θα ειναι εαν αποδοθει δικαιοσυνη??????….κλαφτα χαραλαμπε ειναι….

  4. Καλύτερα. Από το να είναι στην κατοχή συνδικαλιστικών ζώων..

  5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΕΙΧΑΝ ΔΙΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟ ΛΑΤΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΕΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ…….

  6. Μόνο λοκντάουν σας σώζει από το μαύρισμα. Και οι λοατκί που τους θέλετε τώρα, ψηφίζουν τσίπρα! Τζάμπα γίνατε πιο δικαιωματιστές και από τους συριζαίους!

  7. Τόσα παίρνει ο Μέσι το μήνα που λέει ο λόγος.Κανονικό ξεπούλημα.Ε δεν θα πήρε και καμιά μίζα ο μιζοτάκης;Άλλωστε ποιός θα τον σταματήσει; Ο νεοραγιάς που του φιλάει το χέρι για να πάρει κι άλλα επιδόματα;

  8. Ο Πάγκαλος είχε δηλώσει πρόσφατα πως τώρα ψηφίζει ΝΔ και Μητσοτάκηδες.
    Τι σας είχε πει για τη χρεοκοπία της Ελλάδας;
    Μαζί τα φάγαμε.
    Και εσείς νεοελληναράδες χειροκροτούσατε.

  9. Μόνο τη ΛΑΡΚΟ;
    Την ΔΕΗ δεν την πούλησαν σε funds που μέρα διόρισε την κόρη του Μητσοτάκη;
    Τι περιμένετε ρε νεοελληναράδες να πουλήσουν και εσάς για να ξυπνήσετε;
    Τον ΟΤΕ πρόλαβε και τον πούλησε ο πατήρ Μητσοτάκης στη μοιρασιά της μίζας δεν τα βρήκαν με το Σαμαρά και έριξε την κυκλοφορία τότε άσχετα αν έλεγε ψευδώς για το Μακεδονικό για να κοροϊδεύει τα χάπια.
    Τον ΟΠΑΠ τον πούλησε ο Σαμαράς.
    Εργοστάσια λιπασμάτων και Ζάχαρης τα έκλεισε τα πρώτα ο πατήρ Μητσοτάκης και τα δεύτερα ο πατριδοκάπηλος Σαμαράς.
    Και εσείς νεοελληναράδες συνεχίζετε να τους ψηφίζετε για το ρουσφέτι το βόλεμα και το πλιάτσικο.
    Μετά υποκριτικά παριστάνετε και τους πατριώτες τρομάρα σας.
    Έχετε καταντήσει αυτόν τον ευλογημένο τόπο μια τριτοκοσμική χώρα.

    1. Διόρθωση
      Σε funds που διόρισε
      Και έριξε την κυβέρνηση τότε άσχετα

    2. Το 10% της ΔΕΗ επωλήθη στην CVC αυτό το εκ Λονδίνου fund που έχει εξαγοράσει πλήθος ιδιωτικών νοσοκομείων στην Ελλάδα αλλά και βιομηχανίες Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης κλπ.
      Ο Σημίτης απέσπασε από τον κορμό της ΔΕΗ την μεταφορά και διανομή ιδρύωντας ως ιδιωτικές εταιρείες τις ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ με εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο για να τζογάρουν ο εντοπιος και διεθνής υπόκοσμος.
      Ωσαύτως εισήγαγε τον ΟΤΕ το 1996 στο άντρο των απατεώνων χρηματιστήριο.
      Ο Κωστάκης Καραμανλής επώλησε το 25% στον αντίστοιχο κρατικό γερμανικό φορέα, παραδίδωντας και την διοίκηση.
      Η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων επώλησε το υπόλοιπο 25% στους Γερμανούς.

  10. Το Ελεκτικό Συνέδριο τι σκατά το πληρώνουμε για να σταματά τις απάτες του καθεστώτος;

    Γι αυτό πρέπει να φάνε όλοι κρέμασμα, πολιτικοί, ολιγάρχες, εισαγγελείς και δικαστές, μεχρι και οι γενίτσαροι της ΕΛ.ΑΣ.

  11. Εκάστη περίπτωση απιστίας και άλλα κακουργήματα. Οποιο κόμμα θέλει να αναφέρεται σε “πατρίδα”, μπορεί να κάνει αύριο μήνυση. Ας υπάρχει,δεν θα γίνει τίποτε,αλλά θα είναι υπόλογοι αιωνίως. Υπάρχει τέτοιο κόμμα? Ιδού η Ρόδος… ( αν την κάνει απλός πολίτης ,δεν θα την δεχτούν καν,όχι να τη θάψουν,δεν θα την πρωτοκολλησουν.)

  12. Ριφιφί και πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία από τη ΝΔ και Μητσοτάκηδες.
    Θα πάρουν τη μίζα τους και οι Μητσοτάκηδες.
    Μια απορία έχω μόνο θέλω να δω πόσο ποσοστό θα πάρει η ΝΔ και οι Μητσοτάκηδες στις εκλογές για να βεβαιωθώ πόσοι νεοελληναράδες είναι απατεώνες.

    1. Ρε Γερμανόελλην οι νεοραγιάδες έκαναν πορδηπουργο τον Τσούπρα και την παρέα του στο κουλή θα είχαν πρόβλημα ;

Comments are closed.