ΝΕΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από τους Τουρκαλάδες: Έστειλαν επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία αμφισβητούν την κυριαρχία και τις θαλάσσιες ζώνες των ελληνικών νησιών!

Κοινοποίηση:
πλοια

Την επιστολή, που την υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιριόγλου εις απάντηση της επιστολής της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας, Μαρίας Θεοφίλη (από 25/05) που είχε απορρίψει τότε τις τουρκικές αιτιάσεις.

αρχείο λήψης

Όπως και στις προηγούμενες επιστολές του στον ΟΗΕ (από 13.07.2021 και 21.09.2021) ο κ. Σινοριόγλου επιμένει πως η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (στις συνθήκες της Λωζάνης και Πατισίων και ότι αυτό δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους κυριαρχικούς τίτλους της Ελλάδας στα νησιά και συνεπακόλουθα τα δικαιώματα αυτών των νησιών σε θαλάσσιες ζώνες.

Το γεγονός ότι η φράση αυτή αναφέρεται μέσα σε παρένθεση, δεν αφαιρεί τίποτε από τη σημασία της καθώς είναι η πρώτη φορά σε αυτήν την αλληλουχία επιστολών που ο κ. Σινιριόγλου αναφέρεται σε δικαιώματα σε θαλάσσιες ζώνες (maritime entitelments). Η αποστροφή αυτή συνδέει πολιτικά για πρώτη φορά όλη τη φασαρία που κάνουν οι Τούρκοι για την αποστρατιωτικοποίηση με το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Συνθήκη των Σεβρών βρωμύλοι. Να επανέλθει άμεσα…

  2. Αφήστε τους να εκτίθενται παντού.Να το χωνέψουν ότι δεν πρόκειται να πάρουν ένα τετραγωνικό από τα Ελληνικά νησιά, γι αυτό τα εξοπλίζουμε.

Comments are closed.