Μόσχα: Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση στο Ντονέτσκ – Νεκροί 250 Ουκρανοί στρατιώτες

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση στο νότιο τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν το πρωί της Κυριακής ευρείας κλίμακας επίθεση, με έξι μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού και δύο επιλαρχίες αρμάτων.

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του Νότιου Ντονέτσκ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στο Telegram. «Στόχος του εχθρού ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου», συμπληρώνει.

Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 250 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ κατέστρεψαν 16 τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η οποία υπογραμμίζει ότι στην περιοχή βρισκόταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, επικεφαλής των δυνάμεων της Μόσχας που συμμετέχουν στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

«Ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι ο όρος που χρησιμοποιεί το Κρεμλίνο για να περιγράψει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διακρίνονται στρατιωτικά οχήματα που δέχονται επίθεση από αέρος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Κίεβο στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η συγκεκριμένη επίθεση σηματοδοτεί την έναρξη της προαναγγελθείσας ουκρανικής αντεπίθεσης για την απελευθέρωση των εδαφών που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: