Μυρίστηκε χρήμα και επανήλθε! Ο ύπουλος ΠΟΥ ζητάει επείγουσα δράση στην Ευρώπη για την ευλογιά των πιθήκων

Κοινοποίηση:
εργαστηριο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε σήμερα να αναληφθεί “επείγουσα δράση” κατά της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη, απέναντι στον τριπλασιασμό των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί εδώ και δύο εβδομάδες στη γηραιά ήπειρο.

Σε ανακοίνωση, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να “αυξήσουν τις προσπάθειές τους τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες προκειμένου να αποτραπεί η ευλογιά των πιθήκων να εξαπλωθεί σε μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή”.

“Μια επείγουσα και συντονισμένη δράση είναι επιτακτική εάν θέλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση στον αγώνα κατά της μετάδοσης της νόσου”, εκτιμά ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Χανς Κλούγκε.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του οργανισμού υγείας, η Ευρώπη έχει στο εξής περισσότερα από 4.500 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο εργαστήριο, δηλαδή τριπλάσια σε σχέση με τα μέσα Ιουνίου.

 

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 90% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ανά τον κόσμο από τα μέσα Μαΐου, όταν η ασθένεια αυτή που ήταν μέχρι τότε ενδημική μόνο σε δέκα χώρες της Αφρικής, άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη.

 

Επίκεντρο της νέας αυτής μεταδοτικής ασθένειας, η Ευρώπη μετρά ήδη 31 χώρες ή εδάφη που έχουν αναφέρει κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι ειδικοί του ΟΗΕ είχαν θεωρήσει το Σάββατο τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων ως υγειονομική απειλή, της οποίας η εξέλιξη είναι πολύ ανησυχητική, χωρίς όμως να έχει φθάσει επί του παρόντος στη φάση της παγκόσμιας υγειονομικής ανάγκης.

Παρά την απόφαση αυτή, “η ταχεία εξέλιξη και ο επείγων χαρακτήρας αυτού του γεγονότος σημαίνει ότι η επιτροπή (των ειδικών) θα επανεξετάσει τη θέση της εντός ολίγου”, αναφέρει ο ΠΟΥ Ευρώπης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αν νομίζετε ότι όοοολα τούτα που γίνονται εδώ και 3 χρόνια(αφού έχουν σχεδιαστεί αιώνες πριν),αφορούν τα μπικικίνια και μόνον,ε τότε είστε βαθιά νυχτωμένοι,η(διαζ) ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ και ΔΟΛΙΩΣ,αποκοιμίζετε τα πρόβατα πριν την επερχόμενη βέβαιη σφαγή…

  2. Εδώ και 2 εβδομάδες έχουν ξεσαλώσει οι σοδομιστές που κυκλοφορεί ο ιός μεταξύ τους και θα την πληρώσουν οι απλοί πολίτες;

  3. “Ενδημική ασθένεια σε δέκα χώρες της Αφρικής που άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη” (!!!).
    Πώς, άραγε, άρχισε να εξαπλώνεται στην Ευρώπη ; Με σήματα μορς ;
    Μήπως την εξήγηση την έχουν η υπάτη αρμοστεία του οηε και οι “ανθρωπιστικές” μκο, που προώθησαν στην Ευρώπη τα ατελείωτα κύματα των λαθροεισβολέων. για να τσεπώσουν -προς ίδιον όφελος- κάποια δις ;
    Λέω εγώ τώρα, ο υποψιασμένος και αγανακτισμένος Ευρωπαίος πολίτης …

Comments are closed.