«Μπορεί να παρατείνουν ακόμα περισσότερο την κράτηση για να μην ορκιστεί δήμαρχος», λέει ο αδερφός του Φ. Μπελέρη

Κοινοποίηση:
ΜΠΕΛΕΡΗΣ

Για το παρασκήνιο της φυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη μίλησε ο αδερφός του, Λεονάρδος, τονίζοντας πως εκφράζονται φόβοι πως η φυλάκιση του θα παραταθεί ακόμα περισσότερο ώστε να μην ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας!

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» ο Λεονάρδος Μπελέρης είπε πως θα πρέπει να περάσουν δύο μήνες από την εκλογή του ως δήμαρχος για να ορκιστεί επίσημα.

«Εάν σε αυτό το διάστημα ο Φρέντι Μπελέρης μείνει στη φυλακή και δεν ορκιστεί χάνει το χρίσμα», είπε.

Μιλώντας για το θέμα της φυλάκισης ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη είπε πως έχει γίνει χωρίς στοιχεία.

«Δυστυχώς, δεν βλέπουμε να υπάρχει αχτίδα φωτός, γιατί η όλη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί με το θέμα φυλάκισης και προφυλάκισης, δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν σε ένα κράτος δικαίου. Είχαμε μία προφυλάκιση χωρίς στοιχεία, που ήταν τηλεγραφική, με τη δικαιολογία ότι η εισαγγελία της Αυλώνας δεν ήταν αρμόδια για να κρίνει εάν ο Φρέντι Μπελέρης και ο Παντελής Κοκαβέσης θα είναι προφυλακισμένοι ή όχι, με συνέπεια να τον παραπέμψουν στα ανώτατα δικαστήρια στα Τίρανα», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η κατηγορία είναι για εξαγορά ψήφων κάτι που δεν έχει αποδειχθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Μπελέρη, η υπόθεση είναι στημένη με παρακολουθήσεις από ανώτατα στελέχη της κρατικής ασφάλειας της Αλβανίας. Όπως είπε παρακολουθούσαν ένα πλήθος ανθρώπων που ήταν δίπλα από τον αδερφό του αλλά και τον ίδιο και το γνώριζε.

«Για 20 χρόνια παρακολουθείται και διώκεται. Με βάση τη δικογραφία, την οποία έχουμε μελετήσει δεν στέκει τίποτα, δεν υπάρχει καμία συναλλαγή, δεν υπάρχει τίποτα», ανέφερε με νόημα.

«Η Εισαγγελία στην Αυλώνα δήλωσε αναρμόδια για να λάβει απόφαση και παρέπεμψε στο αρμόδιο δικαστήριο των Τιράνων. Τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο των Τιράνων έβγαλε μία απόφαση με βάση τα στοιχεία της Εισαγγελίας του Αυλώνα που ήταν αναρμόδια για να κρίνει», είπε ακόμα.

Καταλήγοντας έκανε λόγο για ατασθαλίες στο δημαρχείο Χειμάρρας και κατήγγειλε πως ο Έντι Ράμα και οι υπουργοί του αγοράζουν τις περιουσίες των Ελλήνων και ξεπλένουν μαύρα χρήματα μέσω ενός νομοσχεδίου περί στρατηγικού επενδυτή στον τουρισμό.

«Κατάσχουν τις περιουσίες, τις νοικιάζουν για 100 χρόνια με εξευτελιστική τιμή αξίας ενός ευρώ και αυτοί οι επενδυτές ξεπλένουν μαύρο χρήμα. Είναι υπουργοί του Ράμα που έχουν αγοράσει και έχουν χτίσει κάποιες μονάδες εκεί και πιστεύω πως αυτό που φοβούνται είναι ότι θα βγουν όλα στη φόρα με στοιχεία. Πιστεύω ότι ο Ράμα ή είναι πίσω απ’ όλα αυτά ή όλοι αυτοί που τον στηρίζουν, κανάλια και επιχειρήσεις, τον έχουν βγάλει μπροστά», δήλωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: