Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο με φύτρα; ΔΕΙΤΕ την απάντηση!

Κοινοποίηση:
Garlic,Cloves,And,Garlic,Bulb,On,Old,Vintage,Metal,Background

Το σκόρδο είναι το θεμέλιο πολλών νόστιμων πιάτων, αλλά τι γίνεται αν έχει βγάλει φύτρα; Εάν μαγειρεύετε με σκόρδο, πιθανότατα είχατε κάποια σκόρδα με μια ή δύο σκελίδες που έχουν φυτρώσει.

Σκόρδο με φύτρα
Καθώς το σκόρδο ξεπερνά την ωρίμανσή του, οι σκελίδες μπορούν να αναπτύξουν μικρά πράσινα βλαστάρια στο κέντρο που αναπτύσσονται. Ανάλογα με την εμπειρία σας, μπορεί να χρησιμοποιείτε αυτές τις σκελίδες που έχουν φυτρώσει όπως θα κάνατε συνήθως ή σας έχουν πει ότι αυτοί οι βλαστοί κάνουν το σκόρδο πικρό, ακόμη και μη ασφαλές για κατανάλωση.

Αλλά όντως υπάρχει πρόβλημα; Τι πρέπει να κάνουμε όταν ανοίγουμε μία σκελίδα και βρίσκουμε μέσα ένα βλαστάρι;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι το σκόρδο που έχει φυτρώσει είναι 100% ασφαλές για κατανάλωση, αλλά έχει μια σαφώς διαφορετική γεύση, αναφέρει το delish.com.

Εκτός από την άσχημη μυρωδιά στην αναπνοή, δεν υπάρχουν παρενέργειες από το σκόρδο με φύτρα. Μπορεί ακόμη και να υπάρχουν οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με μια παλαιότερη μελέτη που βρήκε υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών σε ώριμες σκελίδες.

Αυτά τα μικρά πράσινα βλαστάρια μπορεί να μην αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, αλλά είναι ένα σημάδι ότι το σκόρδο σας έχει αλλάξει στη γεύση.

Τα πράσινα κοτσανάκια που μπορεί να βρείτε σε μια σκελίδα σκόρδο, στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου πικρά. Το τρυφερό πράσινο κέντρο είναι στην πραγματικότητα η αρχή ενός νέου φυτού σκόρδου και έχει μια ήπια φυτική γεύση, σύμφωνα με μια αναφορά του Cook’s Illustrated. Αυτή η πικρία στην πραγματικότητα προέρχεται από την ίδια τη σκελίδα.

Όταν το σκόρδο είναι νεότερο και πιο φρέσκο, οι σκελίδες είναι γεμάτες με φυσικά σάκχαρα. Ωστόσο, καθώς περνά από τη διαδικασία ανάπτυξης του βλαστού, το απόθεμα ζάχαρης εξαντλείται και αφήνει τη γεύση του σκόρδου ακόμα πιο έντονη. Επομένως, το να αφαιρέσετε το φύτρο από τη σκελίδα σκόρδου σας απλά θα σας αφήσει με αυτή την έντονη γεύση και με δύσοσμα δάχτυλα.

Αν και αυτή η επιθετική γεύση σκόρδου δεν είναι ακριβώς νόστιμη από μόνη της, κάνει ελάχιστη διαφορά στις συνταγές όπου χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα. Ωστόσο, έχει τεράστιο αντίκτυπο σε συνταγές με σκόρδο όπως το σκορδόψωμο και τα πιάτα που ενσωματώνουν ωμό σκόρδο ως συστατικό, όπως το τζατζίκι.

Το να αγοράστε κατά λάθος στο σούπερ μάρκετ μια ποσότητων σκόρδων που έχουν φυτρώσει είναι στο πρόγραμμα. Μπορείτε όμως να προλάβετε τα φρέσκα σκόρδα από το να αναπτύξουν φύτρες με την κατάλληλη αποθήκευση.

Το καλύτερο μέρος για να διατηρήσετε το σκόρδο σας είναι σε δροσερό, σκοτεινό χώρο με μέτρια υγρασία. Σε ένα ντουλάπι μπορείτε να διατηρήσετε το σκόρδο σας σε καλή φόρμα, απλή μην το ξεχάσετε, γιατί αν σαπίσει έχει πολύ άσχημη μυρωδιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: