Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Πόσα πραγματικά ξέρεις για τον υγράλατο βακαλάο; Ολα τα μυστικά σ’ ένα βίντεο

Κοινοποίηση:
mpakaliaros-skordalia

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά… Ενας συνδυασμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά και άλλων εορτών.

Πόσα ξέρεις, όμως, για τον παστό μπακαλιάρο; Τον υγράλατο ή αλίπαστο βακαλάο που τόσο αγαπάμε εμείς οι Έλληνες και έχει την τιμητική του σε επίσημα τραπέζια εθνικών και θρησκευτικών μας εορτών;

Ποιος είναι ο γνήσιος παστός μπακαλιάρος; Με τι κριτήρια θα επιλέξουμε την καλύτερη ποιότητα; Πώς θα τον ξαρμυρίσουμε και πώς θα τον τηγανίσουμε;

Ο γνήσιος υγράλατος ή αλίπαστος (παστός) μπακαλιάρος παρασκευάζεται με ξήρανση και αλάτισμα του «ατλαντικού γάδου» (atlantic cod). Aνήκει στην οικογένεια Gadidae, στο γένος Gadus, είδος Gadus Morhua και αναφέρεται επίσης ως «γνήσιος γάδος» (true cod).

Αν θες να μάθεις όλα του τα μυστικά δεν έχεις παρά να απολαύσεις αυτό το βίντεο…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: