Μπάσκετ: «Σκούπα» και τρίτη θέση για το Περιστέρι

Κοινοποίηση:
5909478-1024x683

Με «σκούπα» κατέκτησε την τρίτη θέση της Basket League το Περιστέρι, μετά το αποψινό 73-51 επί του ΠΑΟΚ. Το τελικό σκορ της σειράς είναι 3-0.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με σερί 12-0, προηγήθηκε με 40-27 και έφτασε στη νίκη χωρίς άγχος.

Ο αγώνας έγινε σε πανηγυρικό κλίμα στο κλειστό «Ανδρ. Παπανδρέου». Ο Σπανούλης μίλησε για «εντυπωσιακή χρονιά» και για «τεράστια βήματα προόδου», μοιράζοντας συγχαρητήρια. «Πραγματικά την απόλαυσα την παρθενική μου χρονιά σαν προπονητής», τόνισε. Θυμίζουμε ότι το Περιστέρι έφτασε φέτος και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Οι Φρανσίσκο (16), Μπίλαν (11), Μωραΐτης (9), Ντένμον (9), Χάμερ (9) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Από τον ελλιπή ΠΑΟΚ, ο Φράνκε πέτυχε 16 πόντους και ο Χαντς 12. «Χαράξαμε αυτή την πορεία μόνοι μας, με τη διοίκηση, χωρίς καμία στήριξη», σχολίασε ο προπονητής Φώτης Τακιανός, που πέρυσι οδήγησε τη Λάρισα ως τους ημιτελικούς της Α1.

Ο τρίτος τελικός για τον τίτλο θα διεξαχθεί το βράδυ της Κυριακής (21.15) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί εκτός απροόπτου χωρίς τον τραυματία Σάσα Βεζένκοφ, αλλά θα έχει στη σύνθεσή του τον Κώστα Σλούκα. Στον Παναθηναϊκό, έμεινε εκτός προπόνησης λόγω ενοχλήσεων ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Οι δύο «αιώνιοι» βρίσκονται στο 1-1 μετά το προχθεσινό 67-65 του γηπεδούχου Παναθηναϊκού. Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτούνται τρεις νίκες και ο τέταρτος τελικός έχει προγραμματιστεί για τον Πέμπτη στο ΟΑΚΑ. Eάν χρειαστεί πέμπτο ματς, αυτό θα γίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου στο ΣΕΦ κεκλεισμένων των θυρών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: