Μουντιάλ 2022: Ο Λαουτάρο Μαρτίνες έκανε τη μεγαλύτερη γκέλα του στη διοργάνωση μετά την κατάκτηση του τροπαίου

Κοινοποίηση:
Argentina Messi_2

Πόσα “αχ” δεν ακούστηκαν μετά από κάθε τελική του προσπάθεια; Ο Λαουτάρο Μαρτίνες μπήκε στον τελικό ως αλλαγή στο 103′, έμεινε στον αγωνιστικό χώρο σκάρτο ένα 20λεπτο και πρόλαβε να χάσει πέντε ευκαιρίες για γκολ! Ναι, στη μία εξ αυτών ο Μέσι έκανε το 3-2 παίρνοντας το ριμπάουντ, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμα… στολίδι στη θλιβερή στατιστική του επιθετικού της Ίντερ.

Πόσοι και πόσοι δεν είδαν από μπροστά τους χθες βράδυ να περνάει το φάντασμα του Γκονσάλο Ιγουαΐν, ο οποίος είχε χάσει εκείνο το ανεπανάληπτο τετ α τετ στην προηγούμενη παρουσία της Αργεντινής σε τελικό Μουντιάλ κόντρα στη Γερμανία, το 2014; Με τη γνωστή σε όλους κατάληξη…

Και η αλήθεια είναι πως ο Λαουτάρο, πριν τα χθεσινά… ανδραγαθήματά του, είχε δώσει ξανά δικαιώματα. Γι’ αυτό άλλωστε και παρότι ξεκίνησε ως βασικός φορ της Αργεντινής στο Μουντιάλ, κατέληξε να είναι ρεζέρβα που έρχεται από τον πάγκο στην παράταση.

Θυμόμαστε όλοι τις χαμένες ευκαιρίες του με τη Σαουδική Αραβία (1-2) στην τραυματική πρεμιέρα της Αργεντινής, κυρίως όμως με την Αυστραλία (2-1), όπου μπορούσε να καθαρίσει το παιχνίδι, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε θρίλερ η πρόκριση της “Αλμπισελέστε”.

Στο τέλος της ημέρας βέβαια, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Ας είναι φυσικά καλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες που στο 122′ έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ στο τετ α τετ με τον Κολό Μουανί και στα πέναλτι αποτέλεσε ακόμα μία φορά τον φύλακα-άγγελο των Αργεντινών. Κι ο Μοντιέλ, που στο 117′ πήγε να γίνει ο μοιραίος της “Αλμπισελέστε” με το χέρι-πέναλτι που έκανε, έμελλε να είναι αυτός που πέτυχε το τέταρτο και καθοριστικό πέναλτι της ομάδας του στη “ρώσικη ρουλέτα”.

Αυτό ήταν, η ιστορία είχε γραφτεί πια όπως… έπρεπε κι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του καιρού μας, έβαλε τελικά το πιο πολύτιμο πετράδι που έλειπε από το υπέρλαμπρο στέμμα του. Να όμως, που ακόμη και τη στιγμή των πανηγυρισμών, ο… γίγαντας Λαουτάρο Μαρτίνες κατόρθωσε να “μουτζουρώσει” τη φωτογραφία του Μουντιάλ.

Ο Λιονέλ Μέσι σηκωμένος στα χέρια από τους συμπαίκτες του, κρατώντας το βαρύτιμο τρόπαιο, θυμίζοντας φυσικά σε όλους την εικόνα του Ντιέγκο Μαραντόνα στο Μεξικό το 1986. Το απόλυτο φωτογραφικό στιγμιότυπο του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είχε ακόμα μία φορά σαν παραφωνία τον Λαουτάρο, ο οποίος φαίνεται στο φόντο από πίσω, σκαρφαλωμένος πάνω στην εστία.

Ακόμα και χωρίς την μπάλα στα πόδια του, κατόρθωσε να γίνει ο άνθρωπος συνώνυμο της γκέλας για την Αργεντινή στο Κατάρ…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: