Μουντιάλ Συλλόγων: Στον τελικό χωρίς να ιδρώσει η Μπάγερν Μονάχου

Κοινοποίηση:
bayern

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή της η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-0 της Αλ Αχλί και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Συλλόγων.

Με τα γκολ του μεγάλου της αστεριού, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στο 17΄ και το 86΄ οι Βαυαροί επικράτησαν με 2-0 της Αλ Αχλί του γνωστού στους Έλληνες φιλάθλους από τη θητεία του στον Ιωνικό (1989-1995), Πίτσο Μοσιμάνε, στο «Αχμέντ μπιν Αλι Στάντιουμ», και προκρίθηκαν στον τελικό. Εκεί όπου στις 11 Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσουν την Τίγκρες, η οποία χθες (7/2) με το ίδιο σκορ (πέναλτι ο Ζινιάκ) είχε αποκλείσει το φαβορί, Παλμέιρας.

Στη δεύτερη παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων η Μπάγερν θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 2×2, καθώς είχε κατακτήσει το τρόπαιο πριν από 8 χρόνια και συγκεκριμένα το 2013, όταν επικράτησε στον τελευταίο αγώνα με 2-0 της Ράτζα Κασαμπλάνκα.

Η 6η παρουσία της Αλ Αχλί στη διοργάνωση δεν θα στεφθεί με το πρώτο της τρόπαιο, μιας και η καλύτερη θέση που έχει πάρει έως τώρα είναι η 3η, το 2006, όταν νίκησε στο «μικρό» τελικό την Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) με 2-1. Και αυτή τη φορά θα διεκδικήσει το ίδιο πλασάρισμα, καθώς στον «τελικό της παρηγοριάς» θα αντιμετωπίσει την Παλμέιρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: