Μοναδικές στιγμές επί… Μπολσεβίκων! Το μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί, αλλά κάνουν έκθεση σε σταθμό για τον Λαμπράκη

Κοινοποίηση:
metro-thessaloniki-2019-12-06_0

Δεν έχουν τέλος τα όσα απίστευτα συμβαίνουν με το μετρό της Θεσσαλονίκης, αφού μετά τα εγκαίνια με τους μουσαμάδες, τη… βόλτα με σταματημένο βαγόνι, τώρα ανοίγουν έναν σταθμό για να κάνουν έκθεση!
Συγκεκριμένα, ο σταθμός «Ευκλείδης» του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ανοίξει για το κοινό και θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησής του αλλά και της κυβέρνησης να δείξουν κάποιο έργο.

Στον συγκεκριμένο σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος φυσικά δεν λειτουργεί, αφού το μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν είναι έτοιμο, φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη, με τίτλο: «Φάκελος Λαμπράκη».

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και από την Αττικό Μετρό ΑΕ, φέρνει στο φως τα απόρρητα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και διατρέχει την εποχή που ο Λαμπράκης υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης και την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός, αναδεικνύοντας τη δίωξη που υπέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ακόμη και μετά το θάνατό του.

Ο σταθμός «Ευκλείδης» του Μετρό Θεσσαλονίκης (είσοδος από Κωνσταντινουπόλεως) θα είναι ανοιχτός για το κοινό τα απογεύματα από τις 18.00 έως τις 20.00.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: