Μητσοτάκης από Εύβοια: Ξεκινά σύντομα το έργο καταγραφής των ζημιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
mhtss_arthross1

«Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, δεν επιτρέπετε κανείς  εφησυχασμός», είπε ο πρωθυπουργός που ευχαρίστησε όλους εκείνους που έδωσαν τη μάχη από χθες στα μέτωπα της φωτιάς

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην Εύβοια, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

«Είμαι εδώ για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε όλους εκείνους που δίνουν από χθες τη μάχη με τις φλόγες.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα», αλλά τόνισε ότι «δεν επιτρέπετε κανείς εφησυχασμός» και παρακάλεσε τους πολίτες να ακούν τις εντολές των αρμοδίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι «θα αρχίσει σύντομα το έργο καταγραφής των ζημιών.

«Θα υπάρξουν αποζημιώσεις προς στους αγρότες που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους και θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να επιτρέψουμε στη φύση το έργο της δύσκολης και μακροχρόνιας αποκατάστασης που συντελέστηκε. Για μένα είναι στοίχημα η Πολιτική Προστασία». Ακόμα ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «θα κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο που λειτουργεί η Πολιτική Προστασία» και τόνισε πως «πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: