Μητσοτάκης – Ερντογάν: Σε εξέλιξη το τετ α τετ, γιατί καθυστέρησε το ραντεβού

Κοινοποίηση:
2728210

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγα λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς νωρίτερα ο πρωθυπουργός συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, το οποίο ξεκίνησε επίσης με καθυστέρηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Με δεδομένο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αυτή η συνάντηση είναι κρίσιμη και για τις δυο χώρες ενώ θα απασχολήσει ιδιαίτερα και τα ΜΜΕ.

Ωστόσο, τα όσα προηγήθηκαν της συνάντησης φαίνεται πως δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα και δίνουν ακόμα πιο σημαντικό χαρακτήρα στο ραντεβού. Η συγκεκριμένη συνάντηση έρχεται μετά από το μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, προκαλώντας όχι μόνο την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή. Μάλιστα, ακόμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης προκλητική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: