Με 200 στη στροφή: Η «ομάδα Σίγμα» με τα supercars – Ο φόβος των «κοντράκηδων»

Κοινοποίηση:
omada-sigma-710x401

Τα μέσα της δεκαετίας του ’90 στιγματίστηκαν για τις κόντρες στα «Λιμανάκια» και τη «Βούτα», σημεία-στέκια των ανήσυχων νέων της εποχής.

Η αστυνομία εκείνη την εποχή έκανε τιτάνια προσπάθεια για να καταφέρει να πατάξει το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να πετύχει τα μέγιστα.

Τα στοιχήματα «έδιναν και έπαιρναν» και κάθε νύχτα οι περιοχές φιλοξενούσαν κατά χιλιάδες τους νεαρούς που επιδίδονταν σε ακραίες παραβάσεις του ΚΟΚ, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Η αναποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ να αντιμετωπίσει τις κόντρες αφορούσε το στόλο οχημάτων που διέθετε, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν δύναμη κατά 1/3 κάτω από εκείνη των δραστών.

Οι επιστολές της Αστυνομίας προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήταν καθημερινές και το αίτημα ήταν συγκεκριμένο: να προχωρήσουν στην προμήθευση ταχύτερων αυτοκινήτων. Το 1995, ο υπουργός Σήφης Βαλυράκης, εισάκουσε το αίτημα και την ανάγκη και έτσι οι αξιωματικοί έφεραν στους κόλπους της Αστυνομίας αυτό που χρειαζόταν.

Εκείνη την περίοδο γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η ιδέα της «Ομάδας Σίγμα» την οποία αποτελούσαν κατασχεμένα αυτοκίνητα όπως τα Alfa Romeo 155 και 166, Audi RS2, BMW M5 E34, Ford Sierra Cosworth και Mustang, Lancia Delta HF Integrale, Mercedes 190E 2.3 16V και Porsche 911 turbo και 924 turbo.

Οι αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν από τον αστυνόμο Γρηγόρη Νιώρα και έτσι ο μύθος της «Ομάδας Σίγμα» βγήκε στους δρόμους της «κόντρας» με διαφορετικές δυνατότητες. Όταν τα υπεραυτοκίνητα «φόρεσαν» τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ, αυτόματα η ομάδα κέρδιζε τον σεβασμό και των πιο σκληροπυρηνικών. Σε πολλές περιπτώσεις μια κλήση από την «Ομάδα Σ» θεωρείτο κειμήλιο και σημείο αναφοράς για τους απανταχού «κοντράκηδες».

Το 2001 «έδυσε» η δράση και η φήμη της ομάδας η οποία αντικαταστάθηκε από την «Ομάδα Πήγασος», η οποία δεν κατάφερε ποτέ να ανταγωνιστεί την αίγλη της προκατόχου της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Άλλες εποχές αυτές. Κόντρες και σάντουιτς στα Έβερεστ στην ομονοια

  2. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΗΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΤΑΝΕ ΠΟΛΥ , ΟΥΤΕ ΣΙΓΜΑ , ΟΥΤΕ ΩΜΕΓΑ , ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ & ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΑΠ΄ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΑΣ, Η ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΞΑΠΟΣΤΕΝΗ & ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΡΑΒΑ , ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ & ΤΩΡΑ ΑΙΙ ΣΙΧΤΗΡ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΗΝΗΣΟΥΝΕ ΠΑΛΗ , ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ & ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ , ΜΕ ΘΕΙΚΟ DNA , ΚΛΑΨΤΕ !!!

  3. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΖΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΑΔΩΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΚΑΡΑΚΕΣ ΤΟΥΣ……. ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝΑΙ….ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕ ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗΣ ΒΗΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΙΣ ΤΣΕΜΠΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΑΙ……ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ………

Comments are closed.