Με ψυχή και ποιότητα ο Ολυμπιακός θριάμβευσε του Παναθηναϊκού στον πρώτο τελικό των πλέι – οφ της Α1 Γυναικών (76-69)

Κοινοποίηση:
Ολυμπιακός - ΠΑΟ 76-69

Ο Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής και ποιότητας, στον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών! Απέναντι στον Παναθηναϊκό, στην ατυχία του, αλλά ΚΑΙ στη διαιτησία, ο Θρύλος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πήρε την πρώτη νίκη, στη σειρά των τελικών της Α1! Βλέπει κούπα, έχοντας κάνει ήδη το 2-1 στη σειρά (οι δύο ομάδες μπήκαν στους τελικούς στο 1-1) και με το 76-69 του πρώτου αγώνα, είναι πιο κοντά στον στόχο του!

Με κόντρα διαιτησία και ατυχία, χάνοντας με τραυματισμό την Σταμάτη, ο Ολυμπιακός δεν …μάσησε και έδειξε απίστευτη ωριμότητα, αλλά παράλληλα και τεράστια ψυχικά αποθέματα! Νίκησε ___ τον Παναθηναϊκό, που έβαζε τρίποντα… από παντού. Αν και οι «πράσινες» είχαν μια εξωπραγματική Χριστινάκη και ένα εξαιρετικό ποσοστό πίσω από το τρίποντο, αλλά και μια… ώθηση, από πολλές διαιτητικές αποφάσεις, κατά τη διάρκεια του ματς, ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε. Παρέμεινε πιστός στο πλάνο του και κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του, ειδικά στο τελευταίο 10λεπτο. Εκεί οι δυνάμεις άφησαν τον ΠΑΟ, ενώ ο Ολυμπιακός, με πιο ποιοτικό ρόστερ, συνέχισε να παίζει μπάσκετ υψηλού επιπέδου και κατάφερε να κάμψει εντέλει την αντίσταση του αντιπάλου του!

 

Της προσπάθειας του Θρύλου ηγήθηκε ξανά η Μέγκαν Γκούσταφσον, ενώ διψήφιες ήταν και οι Νικολοπούλου και Σταμολάμπρου. Μεγάλη άτυχη του πρώτου τελικού η Εβίνα Σταμάτη, η οποία 4 λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, γύρισε τον αστράγαλό της και αποχώρησε υποβασταζόμενη!

 

Πλέον ο Ολυμπιακός με νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού την Πέμπτη (30/3, 18:30), φέρνει ξανά τη σειρά στο ΣΕΦ την προσεχή Κυριακή, για να πάρει την κούπα!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: