Με τον Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε την Τετάρτη ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, στο πλαίσιο των επαφών που έχει από το πρωί στην πόλη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσούνης τονίζει ότι ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή». Υπογραμμίζει δε την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσθέτει: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».
Νωρίτερα, ο κ. Τσούνης επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα κάνει για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.
Ο κ. Βαρθολομαίος έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΧΑΝΘ, όπου τον υποδέχθηκε με παραδοσιακές φορεσιές ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος της Αδελφότητας.

Στη είσοδο, αναφέρουν οι GrTimes, τον υποδέχθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της ΧΑΝΘ, ενώ παιδιά του έδωσαν ανθοδέσμες ως καλωσόρισμα.

Παρόντες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: