Με «σπασμένα φρένα» τρέχει το δημόσιο χρέος επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 215%!

Κοινοποίηση:
1

Τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη  όχι μόνο δεν «φρέναρε» την ανοδική πορεία του δημόσιου χρέους αλλά επί των ημερών της τρέχει ήδη με «σπασμένα φρένα».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά το ακαθάριστο δημόσιο χρέος στο τέλος του περασμένου Ιουλίου έφτασε το ποσό των 365.064 εκατ. ευρώ, από 356.020 εκατ. ευρώ που ήταν μόλις τον Δεκέμβριο του 2019. Έχουμε δηλαδή σε λίγο παραπάνω από έξι μήνες αύξηση του ακαθάριστου δημόσιου χρέους της τάξης των 9,05 δις ευρώ.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, και αν ακόμη η ύφεση είναι κοντά στο 10% – θα είναι σίγουρα  μεγαλύτερη- του ΑΕΠ θα υποχωρήσει δραματικά στα 170 δις ευρώ. Κάτι που σημαίνει ότι στο τέλος του 2020 το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης θα αγγίζει το 215% !!!

Το χειρότερο είναι ότι τα πράγματα στην Οικονομία θα επιδεινωθούν επίσης δραματικά στο άμεσο μέλλον. Αυτό προκύπτει από τα αδιάσειστα στοιχεία ότι η ύφεση στο β΄ τρίμηνο του 2020 έφτασε στο 15,2% και το έλλειμμα ήδη φτάνει στα 11 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη –των «αρίστων»- σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Πρόκειται όμως για πρωτόγνωρα αρνητικά ρεκόρ, που μας γυρίζουν πίσω στην εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και στον εκτροχιασμό  της Οικονομίας μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  2. A, μwpn αφορισμέvn Koύλα, τα κατάφερες πάλι.
    Ο βρυκόλακας που σε βλέπει από την κόλαση είναι πανευτυχής για τις επιτυχίες σου.

  3. Αυτη η φωτογραφία πάλι είναι ανεπανάληπτη!
    Θα πεθάνω στα γέλια που τη βρήκατε πάλι??
    Δε μπορώ πονάω!!

    1. Ναι ρε συ και εγώ τρελάθηκα στο γέλιο. Την αποθήκευσα στο αρχείο μου να την βλέπω και να γελάω άμα είμαι πεσμένος ψυχολογικά.

Comments are closed.