Με σούπερ Φορτούνη, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το Πανθεσσαλικό στάδιο (0-3)

Κοινοποίηση:
Κώστας Φορτούνης

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του σε αυτό τον … μίνι μαραθώνιο των πλει – οφ της Super League  επικρατώντας πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 0-3 του Βόλου στο … κατακόκκινο από 12.000 και πλέον οπαδούς του Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο θρίαμβος του Θρύλου επισφραγίστηκε χάρη  στα τέρματα των Παϊτίμ Κασάμι (7’), Σεντρίκ Μπακαμπού (34’) και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη από πολύ δύσκολη θέση (81’). Με την υποσημείωση ότι και τα δύο πρώτα γκολ προήλθαν από αντίστοιχες στημένες φάσεις και εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ από τα … μαγικά πόδια του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος συνεχίζει απτόητος να … μοιράζει ασίστ!

Μία επιτυχία, που αναμένεται σε κάθε περίπτωση να προσδώσει τόνους αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Μίτσελ ενόψει της καθοριστικής τελικής ευθείας  του φετινού πρωταθλήματος., Με τους «ερυθρόλευκους να στέλνουν ηχηρά .. μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση!

 

Με την ψυχολογία στα ύψη που απορρέει από τον εκτός έδρας θρίαμβο επί της ΑΕΚ με 1-3 ο Ολυμπιακός μπήκε  στην μάχη των πλέι – οφ της Super League  αντιμετωπίζοντας τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό στάδιο

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας κλήθηκαν να διαχειριστούν σημαντικές απουσίες παικτών – κλειδιά όπως οι τιμωρημένοι Πεπ Μπιέλ, Ιν Μπέομ Χουάνγκ και ο τραυματίας Γιαν Εμβιλά

Με τον Μίτσελ να προχωρά σε σημαντικές διαφοροποιήσεις προσώπων

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Πασχαλάκης. Την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ

Στο κέντρο, ελλείψει των δύο βασικών του χαφ, ο Ισπανός επέλεξε τους Κασάμι και Σαμασέκου. Μπροστά τους και πίσω από τον σέντερ φορ, οι Κανός αριστερά, Φορτούνης δεξιά και ο Χάμες σε ρόλο καθαρά οργανωτικό. Στην κορυφή της επίθεσης, ο Μπακαμπού!

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι εντέλει , πήραν πίσω την απόφασή τους (όπως είχαν προαναγγείλει το Σάββατο) να αγωνιστούν με τη δεύτερη ομάδα απέναντι στους Πειραιώτες.

Ο Κώστας Μπράτσος, μάλιστα, παρέταξε  σφιχτό κέντρο την ομάδα του, επιλέγοντας Τσοκάνη, Λούνα και Κάτσε στα χαφ.

 

Άνοιξε … λογαριασμό ο Κασάμι!

Με τις ιδανικότερες των προϋποθέσεων και με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού σταδίου κόντρα στον Βόλο για την πρεμιέρα των πλέι – οφ της Super League.

Όπως και στο αντίστοιχο φετινό παιχνίδι της κανονικής περιόδου, έτσι και απόψε ο Θρύλος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο έβδομο λεπτό, απογειώνοντας στα … ύψη τα ντεσιμπέλ από τις εξέδρες όπου βρίσκονταν οι 12.000 και πλέον οπαδοί των Πειραιωτών.

Συγκεκριμένα, ο Παϊτίμ Κασάμι με κεφαλιά στο 7’ αξιοποίησε την εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας λογαριασμό σε αυτή την δεύτερη θητεία του στον Θρύλο. Το πρώτο γκολ του 30χρονου άσου με τα «ερυθρόλευκα» για πρώτη φορά από το 2016!

Θυμίζουμε σε αυτή την δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακός ο διεθνής Ελβετός μέσος είχε ξανασκοράρει στο νικηφόρο με 1-0 φιλικό με την Νότιγχαμ Φόρεστ στις 10 του περασμένου Δεκέμβρη στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Το … καθάρισε» ο Μπακαμπού

Ο Ολυμπιακός πιστοποίησε την ξεκάθαρη ανωτερότητά του απέναντι στον Βόλο από το πρώτο κιόλας μέρος, ζευγαρώνοντας τα τέρματά του και έβαλε γερές βάσεις για την πρώτη του νίκη σε αυτή την φάση των πλέι – οφ της Super League.

Στο 34’ οι Πρωταθλητές Ελλάδας αξιοποίησαν ένα από τα φετινά πολύ σημαντικά επιθετικά τους όπλα, τις στημένες φάσεις γράφοντας το 0-2. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Φορτούνη, ο Χάμες κέρδισε την πρώτη κεφαλιά και στην συνέχεια ο Σεντρίκ Μπακαμπού με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντα ςτο 0-2 μέσα σε αποθέωση. Αυτό ήταν αισίως το 14ο φετινό γκολ του Γάλλου φορ και πρώτου σκόρερ της Super League

 

Ο Ολυμπιακός αν και δεν … φόρτσαρε ιδιαίτερα , εντούτοις προσπάθησε και στο δεύτερο μέρος να πετύχει ένα γκολ. Έτσι στο 70’ το σουτ του ιδιαίτερα δραστήριου Παϊτίμ Κασάμι πέρασε λίγο άουτ.

Το κερασάκι με γκολάρα ο Φορτούνης!

Η διαφαινόμενη επικράτηση του Ολυμπιακού απέκτησε διαστάσεις θριάμβου στο 81’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη! Με τον διεθνή Θεσσαλό μέσο από πολύ πλάγια θέση να … εκθέτει τον Κλέιμαν αναγκάζοντάς τον να μαζέψει την μπάλα για τρίτη φορά από τα δίχτυα του!

 

Διαιτήτευσε ο Διαμαντόπουλος: Απέβαλε τον προπονητή των γηπεδούχων Κώστα Μπράτσο στο 77’ με δύο κίτρινες.

Κιτρίνισε τους Παπασταθόπουλο, Κασάμι

 

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο, Εσκοβάλ, Σιέλης, Αρούνα – Τσοκάνης, Λούνα, Κάτσε(75’ Τάχατος) – Ντέλετιτς, Πιρές, Οζέγκοβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Κασάμι , Σαμασέκου – Κανός (65’ Γκάρι Ροντρίγκες), Φορτούνης (82’ Βαλμπουενά), Χάμες (65’΄Μασούρας) – Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί).

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: