Με νέο self test σήμερα όλοι οι μαθητές στο σχολείο

Κοινοποίηση:
τεστ

Με νέο self test για τον κορονοϊό πήγαν οι μαθητές στο σχολείο τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, καθώς κάποια σχολεία έμειναν κλειστά την Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας. Οι μαθητές των οποίων τα σχολεία έκλεισαν λόγω του καιρού πήγαν νέο self test 24 ώρες πριν πάνε σχόλειο (Κυριακή 17/10), και δήλωσαν το αποτέλεσμά τους στο self-testing.gov.gr για να εκδόσουν σχολική κάρτα.

Τη Δευτέρα (18/10) οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν νέο τεστ, το οποίο θα κληθούν να δείξουν στο σχολείο τους την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου.

Έτσι, οι μαθητές – των οποίων τα σχολεία έκλεισαν λόγω των καιρικών συνθηκών – έκαναν self test χθες, Κυριακή 17 Οκτωβρίου και θα πρέπει να κάνουν ακόμη και να πάνε με τη σχετική δήλωση στο σχολείο.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας τα self test γίνονται κανονικά την Δευτέρα και την Πέμπτη, ενώ το αποτέλεσμά τους δηλώνεται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Σημειώνεται πως φέτος για πρώτη φορά, σε περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα, οι στενές επαφές του κρούσματος, ύστερα από έγγραφη βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου, θα πρέπει να υπόκεινται σε δωρεάν rapid test, την πρώτη και την έβδομη μέρα επαφής με το κρούσμα, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι. Σε περίπτωση, πάλι, που οι στενές επαφές του κρούσματος είναι εμβολιασμένοι μαθητές, θα προχωρούν σε διενέργεια self test την πρώτη και την έβδομη μέρα μετά την επαφή με το κρούσμα.
Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών-μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έναντι COVID-19, καθώς και όσοι δεν έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, υποβάλλονται με δαπάνη τους σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο (ταχεία δοκιμασία ανίχνευσης αντιγόνου, rapid test) δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στη σχολική μονάδα και προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: