Με λεηλασίες, ξύλο, χημικά και κανόνια νερού “γιόρτασαν” στο Παρίσι την κατάκτηση του Μουντιάλ! 292 πανηγύρισαν στο… τμήμα! «Βροχή» οι συλλήψεις μετά τα επεισόδια! (φωτο&βιντεο)

Κοινοποίηση:
paris_epeisodia4-768x512

Με λεηλασίες, ξύλο, χημικά και κανόνια νερού “γιόρτασαν” στο Παρίσι, τη Λυόν και τη Μασσαλία την κατάκτηση του Μουντιάλ! Η Γαλλία ανέβηκε για δεύτερη φορά, μετά από 20 χρόνια, στην κορυφή του κόσμου αλλά ορισμένη βρήκαν την ευκαιρία να τα κάνουν όλα λίμπα! Και 292 από αυτούς, κατέληξαν στο τμήμα.

Ούτε ένας ούτε δυο αλλά 292 είναι οι Γάλλοι που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του Μουντιάλ από τη Γαλλία και τέθηκαν σε προσωρινή κράτηση. Επεισόδια, το βράδυ της Κυριακής (15.07.2018) ξέσπασαν στο Παρίσι, στη Μασσαλία και στη Λυόν. Οι 90 από τους συλληφθέντες συνελήφθησαν στο Παρίσι.

Σαράντα πέντε αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν στη διάρκεια επεισοδίων, όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Φρεντερίκ ντε Λανουβέλ.

Πεδίο μάχης το Παρίσι

Στο Παρίσι, σποραδικά επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, κυρίως η λεηλασία του καταστήματος Drugstore Publicis, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γιόρταζαν τη νίκη της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Σε πολλές περιπτώσεις οι αρχές έκαναν χρήση αντλιών νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τους ταραξίες. «Ομάδες βίαιων αναρχικών στοιχείων, για να μην πούμε πλιατσικολόγων, εισέβαλαν σε πολλά καταστήματα της λεωφόρου και εκεί κοντά», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού κάνοντας λόγο για καταστροφές και κλοπές. «Περίπου 12 καταστήματα επηρεάστηκαν σε διάφορους βαθμούς», δήλωσε ο Μισέλ Ντελπέκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ντελπέκ έκανε επίσης λόγο για σύγκρουση ανάμεσα σε δύο ομάδες χθες βράδυ κοντά στην οδό Πρεσμπούργκ και στη λεωφόρο Μαρσό.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στα επείγοντα. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στο σημείο το επεισόδιο εκτυλίχθηκε γύρω στις 00:10. Ο ένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα με κράνος στο κεφάλι προτού καταρρεύσει στο πεζοδρόμιο.


Φωτογραφία EPA

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

«Λαμβανομένου υπόψη του πλήθους που συμμετείχε και παρά τα έκτροπα που ήταν απαράδεκτα, ο απολογισμός είναι σχετικά μικρός», υπογράμμισε ο Μισέλ Ντελπέκ.

Στη Λιόν επεισόδια αμαύρωσαν επίσης τη νίκη της εθνικής ομάδας. Πολλά καταστήματα λεηλατήθηκαν και η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές.

Επεισόδια και στη Μασσαλία, δείτε εικόνες…

Δυο νεκροί και τρία παιδιά τραυματισμένα σοβαρά

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του δεύτερου Μουντιάλ στην ιστορία της Γαλλίας στιγματίστηκε και από δυο θανατηφόρα περιστατικά.

Στο Ανεσί, ένας άνδρας 50 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας σε κανάλι όπου το βάθος του νερού ήταν μικρό. Στο Σεν Φελίξ (Ουάζ) ένας άνδρας που πανηγύριζε ενώ οδηγούσε σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πλάτανοΤρία παιδιά, από 3 ως 6 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά όταν τα χτύπησε μοτοσικλέτα στο Φρουάρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: