Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου ο Αγιασμός των Υδάτων στην πρωτεύουσα του Έβρου (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
416424577_896003955561382_8999497198175425299_n-1-1024x576

«Σήμερα τα Φώτα κι ο φωτισμός η χαρά μεγάλη κι ο αγιασμός Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό κάθετ’ η κυρά μας, η Παναγιά.»…Αυτό έψαλλαν οι πιστοί σε κάθε γωνία της Ελλάδας…

Με λαμπρότητα έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων! Στην Αλεξανδρούπολη πλήθος κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι της πόλης και παρακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων χοροστατούντος του μητροπολίτη Ανθίμου.

Στις 10 το πρωί, πληθώρα εκπροσώπων αρχών και φορέων βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικόλαου, όπου ιερούργησε ο Μητροπολίτης Άνθιμος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η  ιερή πομπή από το ναό προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης , με την συνοδεία της φιλαρμονικής του δήμου, όπου λίγο μετά τις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για υγεία, φώτιση και καθαρή ψυχή με κυρίαρχο μήνυμα το γεγονός ότι ο Χριστός κατέρχεται στον Ιορδάνη για να καθαγιάσει τα ύδατα και μέσα από αυτό τον αγιασμό να ολοκληρώσει τον αγιασμό σύμπασας της κτίσης, δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στον νέο περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη για μια εποικοδομητική και παραγωγική 5ετη θητεία με γνώμονα το καλό των πολιτών της ΑΜΘ και την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στο νερό για να πιάσουν το σταυρό. Τυχερός στα παγωμένα νερά αναδείχτηκε ο κολυμβητής Βασίλης Πατσίδης. Η ευλογία του Θεού και η καλή τύχη θα το συνοδεύουν όλο το 2024…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: