Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το επίδομα γέννησης

Κοινοποίηση:
5642229

Από την ολομέλεια της Βουλής εγκρίθηκε η ρύθμιση για το επίδομα γέννησης, που προβλέπει τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί το οποίο γεννιέται στην Ελλάδα.

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση, η οποία προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί το οποίο γεννιέται στην Ελλάδα.

Όλα τα κόμματα, εκτός από το ΜέΡΑ25 το οποίο δήλωσε «παρών», υπερψήφισαν το άρθρο 1 του σχετικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου, έγιναν δεκτά κατά πλειοψηφία.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

Πώς θα καταβάλλεται το επίδομα

Όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, το συγκεκριμένο επίδομα θα αποτελέσει επιπλέον κίνητρο για ανθρώπους που θέλουν να γίνουν γονείς και παράλληλα θα αποτελέσει και ένα σημαντικό βοήθημα, κατά τα πρώτα χρόνια.

Το εν λόγω επίδομα θα καταβάλλεται σε δυο δόσεις, των 1.000 ευρώ και ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση του, προβλέπονται η υποβολή φορολογικής δήλωσης, εισόδημα έως 40.000 ευρώ και για τους πολίτες άλλων χωρών, απαραίτητη η 12ετής διαμονή στην Ελλάδα.

Ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για το ποδόσφαιρο

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την πολυϊδιοκτησία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρόκειται να ψηφιστεί την Τρίτη στη 1 μ.μ. με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε την Τρίτη το απόγευμα με την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, να σχολιάζει πως η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή την κίνηση για τη «διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης,

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως με την τροπολογία η κυβέρνηση προσπαθεί να διορθώσει ένα λάθος κάνοντας ένα άλλο λάθος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: