Με αυτόν τον «κορωνοϊό» θα ασχοληθεί κανείς; – Κάθε μέρα ένας νεκρός ή ένας ανάπηρος στην Αττική

Κοινοποίηση:
troxaio_0

 

Παρά το γεγονός ότι η πρωτεύουσα ήταν άδεια τον Αύγουστο βεβαιώθηκαν 13.149 παραβάσεις από τις οποίες 595 σε βαθμό πλημμελήματος.

Δεκαεπτά συνάνθρωποί μας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο μόνο της Αττικής τον Αύγουστο όπου η πρωτεύουσα είναι άδεια από πολίτες επιβεβαιώνοντας με τον χειρότερο τρόπο την απαράδεκτη οδική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας τον Αύγουστο σημειώθηκαν 381 τροχαία ατυχήματα με 452 παθόντες εκ των οποίων τα 17 ήταν θανατηφόρα με 17 νεκρούς, τα 14 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες και τα 350 ελαφρά με 421 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δίκυκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 13.149 παραβάσεις από τις οποίες 595 σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα οι 1.858 παραβάσεις αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 1.025 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 262 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 34 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 179 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 166 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 453 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι 45 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Τροχαία επισημαίνει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: