Με αεροπλανοφόρο «τίγκα» στα F-35 επέβλεπαν οι ΗΠΑ την πτήση της Πελόζι προς Ταϊβάν

Κοινοποίηση:
ΩΔΩΔ

Ένα αεροπλανοφόρο, τα οποίο, μάλιστα, ήταν «φορτωμένο» με τα περίφημα μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F-35, παρακολουθούσε, ευρισκόμενο σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας στα ανοιχτά της Ταϊβάν, την πορεία του αεροσκάφους που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι.

Σύμφωνα με αμερικανικές στρατιωτικές πηγές πρόκειται για το USS Ronald Reagan, με τον 7ο Αμερικανικό Στόλο να κάνει γνωστό με μήνυμά του στο Twitter ότι το εν λόγω αεροπλανοφόρο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή από τις αρχές Ιουλίου, έπλεε στη Θάλασσα των Φιλιππίνων, νότια της Ταϊβάν. Όπως διευκρίνισε αξιωματούχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το USS Ronald Reagan συνοδεύεται από το αντιτορπιλικό USS Higgins, που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα μάχης Aegis και περιλαμβάνει κυρίως αντιπλοϊκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Την ίδια ώρα, ανατολικά της Ταϊβάν έπλεε το USS Tripoli, αμφίβιο πλοίο του Σώματος Πεζοναυτών, με το αμερικανικό Πεντάγωνο, πάντως, να υποστηρίζει ότι η παρουσία των τριών αυτών πλοίων στην περιοχή δεν συνδέεται με την επίσκεψη της Πελόζι, της πλέον υψηλόβαθμης αξιωματούχου των ΗΠΑ που επισκέπτεται το νησί της ανατολικής Ασίας μετά τον προκάτοχό της, Νιούτ Γκίνγκριτς, το 1997. Το αεροπλανοφόρο και η ομάδα του «πραγματοποιούν αποστολή ρουτίνας στον δυτικό Ειρηνικό», υπογράμμισε Αμερικανίδα αξιωματούχος.

«Λαμβάνουμε, βεβαίως, όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εγγυόμαστε την ασφάλεια των αιρετών του Κογκρέσου, οπουδήποτε και οποτεδήποτε επιλέξουν να πάνε», ανακοίνωσε, κατά τ’ άλλα, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας σήμερα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: