Με… ήλιο, αέρα, μείωση της κατανάλωσης και παιδικά επιχειρήματα σκοπεύουν να αναπληρώσουν 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού αερίου

Κοινοποίηση:
simson

“Ο στόχος μας είναι μέχρι τέλος του έτους να αντικαταστήσουμε τα 2/3 του ρωσικού φυσικού αερίου” δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε ΑΠΕ και να διαχειριστούμε την κατανάλωση» ανέφερε στην συνέχεια, προσθέτοντας ότι βραχυπρόθεσμα θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους λήψης ενέργειας. Υποστήριξε πως μόνο η “πράσινη ενέργεια” είναι βιώσιμη καθώς «κανείς δεν μπορεί να μας πάρει τον ήλιο και τον άνεμο».

Μάλιστα, προανήγγειλε πως το Μάιο θα υπάρξει κατεύθυνση για το πώς μπορεί να επιταχυνθεί η αδειοδοτική διαδικασία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδικό ταμείο για χρηματοδότηση αυτών των δράσεων, εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

“Μέχρι το τέλος του χρόνου μπορούμε να απαλλαγούμε από τα 2/3 του ρωσικού αερίου. Από αυτά το 1/3 θα αναπληρωθεί με φυσικό αέριο από άλλους προμηθευτές ενώ το υπόλοιπο 1/3 θα προκύψει από «καθαρό» αέριο, βιοαέριο, και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και από ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: